Saudi-Arabien ignorerer kritik: Har halshugget 80 i år

Skrevet af admin

13/05/2015

Dagens topnyheder

Godt fire måneder inde i 2015 er Saudi-Arabien tæt på at have gennemført det samme antal henrettelser, som landet gjorde i hele 2014.

Tirsdag blev en saudiarabisk statsborger halshugget. Dermed er 80 personer blevet henrettet i år mod 87 hele sidste år ifølge en opgørelse fra nyhedsbureauet AFP.

Den senest henrettede var dømt for forsøg på at smugle hash ind i kongedømmet. Ifølge en meddelelse fra indenrigsministeriet i Riyadh blev dødsdommen eksekveret i byen Najran tæt på grænsen til Yemen.

Myndighederne i landet begrunder brugen af dødsstraf med, at det er en måde at afskrække potentielle kriminelle på. Menneskerettighedsorganisationer har i årevis kritiseret Saudi-Arabien for ikke af afskaffe dødsstraffen.

Amnesty International placerer Saudi-Arabien blandt de tre nationer i verden, der i 2014 gennemførte flest henrettelser.

Frankrigs præsident, François Hollande, sagde under et besøg i Riyadh i april, at dødsstraf burde afskaffes over hele verden.

Narkosmugling, voldtægt, drab og væbnet røveri kan straffes med døden. Personer, der vender ryggen til islam eller skifter til en anden tro, risikerer også at blive henrettet under Saudi-Arabiens fortolkning af sharia-lovgivningen.

/ritzau/AFP