Saudi-Arabien smider iranske diplomater ud af landet

Skrevet af admin

03/01/2016

Dagens topnyheder

Saudi-Arabien afbryder de diplomatiske forbindelser med Iran. Diplomater har 48 timer til at forlade landet, siger landets udenrigsminister Adel al-Jubeir ifølge de internationale nyhedsbureauer.

Årsagen til det saudiarabiske skridt er Irans hårde fordømmelse af kongerigets henrettelse af den shiamuslimske leder Nimr al-Nimr, og fordi iranske demonstranter efterfølgende har stormet den saudiarabiske ambassade i Teheran.

- Saudi-Arabien er fast besluttet på ikke at lade Iran underminere landets sikkerhed, siger udenrigsminister Adel al-Jubeir.

Irans præsident, Hassan Rouhani har tidligere søndag fordømt angrebet på den saudiarabiske ambassade natten til søndag og betegnet det som fuldstændig uberettiget.

- Handlingerne i nat af en gruppe radikale i Teheran og Mashhad, som førte til skader på den saudiarabiske-ambassade er fuldstændig uberettigede, da bygningerne burde være juridisk og religiøst beskyttet af Den Islamiske Republik Iran, sagde Rouhani ifølge nyhedsbureauet Irna.

Søndag aften er de saudiarabiske diplomater, der er evakueret fra Iran efter ambassadeangrebet, ankommet til Dubai på vejen hjem til Riyadh, oplyser tv-stationen al-Arabiya.

/ritzau/Reuters