Saudi-arabisk megafond skyder 23 milliarder i Uber

Skrevet af admin

02/06/2016

Dagens topnyheder

Uber, den omdiskuterede konkurrent til taxachauffører i det meste af verden, har sikret sig over 23 milliarder kroner til dets videre ekspansion.

Pengene kommer fra Saudi-Arabiens nyoprettede oliefond, som har investeret 3,5 milliarder dollar i Uber, oplyser det amerikanske selskab onsdag. Det svarer til 23,3 milliarder kroner.

Til gengæld for de mange penge får en ledende medarbejder fra Saudi Arabian Public Investment Fund en plads i Ubers bestyrelse.

Ubers administrerende direktør, Travis Kalanick, betegner investeringen som "en tillidserklæring til vores forretning".

Uber er stormet frem i flere lande i Mellemøsten og Nordafrika og har over for den nye investor forpligtet sig til at satse yderligere 250 millioner dollar på at udbrede sin tilstedeværelse i området.

I øjeblikket kan man bestille en Uber-bil i ni lande og 15 byer i regionen. Selskabet konkurrerer med flere nystartede firmaer, der tilbyder samme service. Blandt disse er selskabet Careem, der er til stede i 20 byer i regionen.

I Saudi-Arabien er 80 procent af Ubers kunder kvinder, oplyser selskabet. Officielt er der ifølge Reuters ikke en lov, som forbyder kvinder i ørkenstaten at køre bil, men landets strenge religiøse regler tillader det ikke.

Investeringen i Uber er en af de første fra den nyoprettede fond, der er polstret med indtægter fra salg af olie og blev oprettet i april i år.

Fonden har en formue på to billioner dollar. Det svarer med dagens kurs til 13.200 milliarder kroner eller cirka dobbelt så meget som Norges oliefond.

/ritzau/Reuters