Saudiarabisk blogger idømt syv års fængsel for at krænke islam

Raif Badawi, der står bag hjemmesiden Free Saudi Liberals, hvor han har opfordret til debat om religion og Saudi-Arabien, blev kendt skyldig i at kritisere islam på sin hjemmeside, som han har haft siden 2008, og i optrædener på TV, oplyser Human Rights Watch.

»Denne ekstremt hårde dom mod en fredelig blogger er en hån mod Saudi-Arabiens påstande om, at landet støtter reformer og religiøs dialog,« skriver Nadim Houry, der er vicedirektør for Human Rights Watch i Mellemøsten, i en offentlig erklæring.

Den dømte blogger har siddet fængslet siden juni 2012. Ifølge hans advokat har han fået fem års fængsel for at krænke islam og for brud på landets lovgivning om internetkriminalitet, og to års fængsel for at fornærme den saudiarabiske myndighed, der håndhæver religion og dyd i landet, populært kaldet det religiøse politi. Domstolen har desuden lagt tre måneders fængselsstraf til dommen med den begrundelse, at bloggeren ikke har udvist respekt for sine forældre, da han har haft offentlige konfrontationer med sin far ad flere omgange.

Raif Badawi har fået 30 dage til at anke dommen. Hans kone og børn har forladt landet af frygt for repressalier mod familien og bor nu i Libanon.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip