Saudisk koalition stopper militær operation i Yemen

En koalition anført af Saudi-Arabien meddeler, at den afslutter sin militære operation i nabolandet Yemen, efter at den iværksatte flyangreb mod oprørere i landet for fire uger siden.

Det fortæller en talsmand for styrken, general Ahmed al-Asseri, på et pressemøde i den saudiarabiske hovedstad tirsdag aften.

Operationen indstilles, fordi truslen mod Saudi-Arabien og dets nabolande er fjernet, lyder det i en erklæring fra koalitionen, som gengives af det saudiarabiske nyhedsbureau, SPA.

Men koalitionen vil opretholde en flådeblokade af Yemen og vil slå til mod shiamuslimske Houthi-styrker, der omgrupperer sig.

I erklæringen fra koalitionen hedder det, at næste fase skal handle om at genoptage den politiske proces.

- Operation Genskab Håbet er begyndt, og det repræsenterer en kombination af politiske, diplomatiske og militære handlinger, siger Asseri.

Beslutningen om at indstille luftangrebene bliver modtaget positivt af USA.

- USA byder udmeldingen fra Saudi-Arabien og dets koalitionspartnere velkommen, siger Alistair Baskey, talsmand for USA's nationale sikkerhedsråd, til AFP.

- Vi støtter fortsat genoptagelsen af en FN-ledet politisk proces, lyder det videre.

Bombardementer fra den arabiske koalition har ødelagt mange af de tunge våben, som houthi-oprørerne havde erobret under kampe.

Ifølge general Ahmed al-Asseri har koalitionen indstillet sin offensiv efter anmodning fra Yemens præsident, Abd-Rabbu Mansour Hadi, der har søgt tilflugt i Saudi-Arabiens hovedstad, Riyadh.

Men trods erklæringen fra den saudisk-ledede koalition, er der fortsat kampe i Yemen, og præsident Hadis støtter har ikke kontrol over det meste af landet.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip