Sauls solomål sikrer Atletico sejren over Bayern

28/04/2016

Atlético Madrid er på vej mod holdets anden Champions League-finale på tre sæsoner.

Hjemme på et larmende Vicente Calderón vandt madrilenerne 1-0 over den tyske storklub Bayern München på et fremragende solomål af midtbanespilleren Saul Niguez i den første af to semifinaler.

Målet faldt allerede efter ti minutters spil. Saul driblede forbi tre Bayern-spillere, før han dirigerede bolden uden om David Alaba og Manuel Neuer.

Saul har før scoret spektakulære og vigtige mål. I sidste sæson scorede han blandt andet på saksespark i et lokalopgør mod Real Madrid i Primera Division.

At der ikke blev scoret yderligere kan tilskrives to gode målmandspræstationer samt to afvisninger af træværket.

Før pausen var det hjemmeholdet, som var tættest på at score yderligere, men fra en spids vinkel blev Antoine Griezmanns frie afslutning for svag til at passere Neuer.

Efter pausen var det så i flere tilfælde et dominerende Bayern München-hold, som var tæt på - blandt andet via David Alaba med et dommedagshug.

Østrigeren tog chancen fra 30 meter, men det hårde skud prellede af på overliggeren.

Halvandet minut senere var Javi Martínez også tæt på at udligne, men spanierens hovedstød blev reddet Jan Oblak på stregen.

I det hele taget fik slovenske Oblak travlt i målet, og han måtte flere gange flyve rundt på stregen for at forhindre en udligning.

Det var dog mest langskud, som tyskerne forsøgte sig med, da holdet havde svært ved at spille sig gennem Atletico Madrids vanligt kompakte forsvar.

Tyskerne fortsatte med at presse på, og bedst som det meste pegede i retning af en udligning slog Atletico kontra og var nær kommet på 2-0.

Efter et smart træk inde i feltet afsluttede Fernando Torres med ydersiden, men indersiden af stolpen var i vejen for angriberen.

I slutminutterne pressede Bayern München yderligere på, men det lykkedes for Atlético Madrid at holde målet rent for ottende gang i holdets 11. Champions League-kamp i denne sæson.

Kan holdet tilføje endnu et rent bur i returkampen tirsdag i München, udløser det en finaleplads.