Savnede mænd i jolle bar ingen redningsveste

»Vi fortsætter med maksimal styrke, men vi har desværre ikke fundet dem endnu,« lyder det fra stabschefen tirsdag formiddag ifølge bt.dk.

De to 18-årige mænd sejlede mandag ved 19-tiden ud fra formentlig Juelsminde i en lille jolle eller gummibåd. De to unge mænd skulle mødes med en tredje kammerat cirka fire kilometer vest for Juelsminde og brugte jollen til at transportere sig, men de mødte aldrig op. Søværnets Operative Kommando (SOK) søger tidligt tirsdag morgen i området ved Endelave.

»Vi sætter en maksimal indsats ind for at finde dem i live. Vi har ledt efter dem siden klokken 02.00 tirsdag nat med to helikoptere og tre skibe, og nu hvor det bliver lyst sætter vi nogle flere skibe og mindre enheder i gang,« fortæller stabsvagten i SOK til bt.dk.

Han tilføjer, at politi og SOK tirsdag morgen vil bede lokale kræfter i Juelsminde om at deltage i eftersøgningen af de to.

»Det er altid en fordel at inddrage folk med lokalkendskab i sådan en eftersøgning, og interessen for at hjælpe er stor, når det er folk fra lokalområdet, der er forsvundet,« siger vagten.

Tirsdag formiddag satte SOK også et havmiljøfly ind i eftersøgningen.

»Flyet kan undersøge et større område hurtigere, end helikopterne kan,« siger stabschefen til bt.dk.

Mændenes bil holder fortsat i Juelsminde, og ingen har kunnet komme i kontakt med dem på deres mobiltelefoner. Politiet har derfor en stærk formodning om, at de 18-årige mænd fortsat befinder sig til vands.

»Politiet tager sig af efterforskningen til lands, og vi koncentrerer os om den til søs, og vi har da stadig et håb om, at de måske slet ikke er sejlet ud,« siger stabschefen.

De to unge mænd har selv købt jollen for kort tid siden, men de har ifølge SOK ikke det store sejlerkendskab. De er formodentlig heller ikke klædt på til en nat på havet, og meldingerne lyder også på, at de er sejlet ud uden redningsveste.

»Vi ved ikke, hvad det er for en båd, de er sejlet ud i, og vi ved heller ikke, hvor de er sejlet hen, og hvor de var, da de fik problemer,« lyder det.

Dagens Gossip