Savner du sex i sommervarmen? 10 måder til at skrue op for varmen i dine lumre nætter

Sex, sex, sex.

Ja, sex fylder meget i det moderne samfund, hvor halvnøgne og flirtende kvindekroppe hænger og dingler i bybilledets reklamer for det ene og andet produkt, og der kan derfor godt være tale om et tabu, hvis man har ramt en tørkeperiode uden fugtig lagengymnastik.

Måske du render fra den ene forgæves Tinder-date til det næste skuffende møde med et muligt knald.

Dine børn og dit arbejdsliv kan også være en af de mange forklaringer på, hvorfor du og din partner 'får for lidt'.

Hvis ovenstående ringer en tør klokke i din hjerne eller underliv, så fortvivl ikke, kære læser.

En række eksperter har nemlig løsningen på, hvordan du bryder forbandelsen og får sex igen.

1. Gå ikke direkte til hovedretten
- Forspil er meget vigtigt, siger psykolog Paulette Kouffmann til Woman's Day.

- Kvinder producerer oxytocin, der er et hormon til at skabe tillid gennem et mentalt, følelsesmæssigt og fysisk forspil, fortsætter hun og forklarer, at forspil ikke bare gør folk liderlige, men også er med til at skabe den følelsesmæssige forbindelse, som et parforhold mangler i en tørkeperiode.

2. Slap af
I en fodboldkamp kan der opstå en nervepirrende situation, hvor angriberen får bolden på midten af banen.

Ingen af modstanderne er i nærheden, så han begynder at løbe alene ned mod målet.

Men så begynder tankerne at køre oppe mellem ørene på den velbetalte fyr. 

Publikum rejser sig fra deres siddepladser, og nu begynder angriberen for alvor at spekulere over, hvorvidt han skal forsøge at afdrible målmanden eller skyde inden, men han tænker for meget...

Der lyder et suk fra tribunen, da han sender bolden langt over mål.

- Sex behøver ikke være perfekt, og det må godt være rodet, siger Paulette Kouffmann og opfordrer dig til slappe lidt af. Det gælder om at fokusere på de positive og meningsfulde ting, så skal det nok gå, forklarer hun.

3. Få en 'sexover'
Går du rundt og kigger langt efter dit næste knald, så kan du med fordel tage på en fræk shoppingtur.

Udskift dine mamelukker med noget nyt undertøj. Forkæl dig selv med et eller andet lækkert, der kan få dig til at udstråle selvtillid og 'sexiness'.

- At se godt ud på ydersiden hjælper dig med at føle dig godt tilpas på indersiden, siger Paulette Kouffmann.

4. Tag på en rejse
- Intet kan sætte krydderi på jeres sexliv som en rejse, siger Jo Piazza, der er forfatter til bogen 'How To Be Married'.

- En ændring af omgivelserne kan transportere dit sind et sted hen, hvor du ser på din partner på en helt ny måde, siger hun og forklarer, at du ikke behøver at tage helt til Paris for at genopdage gnisten.

En tur hen på den lokale restaurant er nok, hvis man skal tro den amerikanske forfatterinde.

5. Onani
- Onani er en måde til at at lære din krop på, men mange kvinder har ikke lyst til det, siger April Masini, der er sex- og parterapeut.

Hun forklarer:

Læs også: Top 10: Danske kvinder med disse navne scorer mest

- Faktisk er der et stort antal kvinder, der aldrig har haft en orgasme, men ved at onanere kan du lære dig selv om dine seksuelle nydelser, siger April Masini.

6. Tag ud med din partner
At være i et parforhold er ikke ensbetydende med masser af sex, men ifølge April Masini kan der komme gang i løjerne, hvis I aftaler at tage ud på en date sammen.

- Bestil bord et sted, der har betydet noget for jer, og tag et et par høje stiletter på, lyder den sultne opfordring.

7. Tag føringen
En måde at bryde den seksuelle tørke på er, hvis du som kvinde tager føringen og bryder med den traditionelle forestilling om, at mænd skal tage initiativet, forklarer April Masini.

- Den udbredte opfattelse er, at mænd er drevet af sex, mens kvinder først skal overbevises, siger hun om den uskrevne regel, der heldigvis kan brydes i de rette kvinderhænder.

8. Gå i bad sammen
- Skum jer ind og brug jeres kroppe som menneskelige vaskesvampe, lyder det våde råd fra sexologen Ava Cadwel, der ser turen under bruseren eller ud i bølgerne som en oplagt mulighed for at bryde sextørkenen. En oplagt idé i disse varme junidage!

9. Se en romantisk film
Ava Cadwel siger, at en romantisk film kan få de varme følelser og seksuelle lyser til at vokse hos kæreste- og ægtepar.

Sexologen anbefaler film, der har en del scener med lidenskabelig kærlighed, og af oplagte bud fremhæver hun filmene 'The Notebook', 'Silver Linings Playbook' og 'Breakfast at Tiffanys s'.

10. Gå ud i baghaven
- Hvis I ønsker at bryde fri fra jeres velkendte sexrutiner, så tage jeres sexliv uden af soveværelset, siger sexekspert Emily Morse.

- Dyrk sex i bilen, på køkkengulvet, på trappen, eller endda i baghaven. Vær så dristige og eventyrlystne, som I gerne vil, så længe det er acceptabelt for jer begge. Hvis du altid har ønsket at have sex udendørs, så start din baghaven eller på jeres altan, lyder det meget konkrete råd fra Emily Morse. 

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip