Saxo Bank-direktør om Tinkov-brud: Den rigtige beslutning

Saxo Banks direktør, Lars Seier Christensen, støtter op om Bjarne Riis' beslutning om at afbryde samarbejde med Oleg Tinkov, selvom han gerne havde set samarbejdet fortsætte.

Bjarne Riis og Oleg Tinkov var uenige om, hvordan holdet skulle drives, og har derfor afbrudt samarbejdet. Dermed står Bjarne Riis uden en medsponsor til næste sæson, men hos holdets andens sponsor, Saxo Bank støtter man beslutningen.

- Hvis det er sådan Bjarne føler, så er det den rigtige beslutning. Hvis Bjarne føler, at han skulle gå for meget på kompromis med sine egne sportslige ideer, så mener jeg ikke det vil være meningsfuldt for holdet at køre. Det er Bjarne, der har forstanden på det her, så jeg støtter op om hans beslutning, som jeg er sikker på han har tænkt meget grundigt over, lyder det fra Saxo Banks direktør, Lars Seier Christensen.

Nu vil Lars Seier bruge sit netværk til at hjælpe Bjarne Riis med at finde en ny medsponsor.

- Vi ser gerne at vi finder en medsponsor igen, og det kræver givetvis en form for fleksibilitet fra vores side, for at det falder på plads, og det er vi klar til at stille til rådighed, siger han.

Om den fleksibilitet indebærer, at Saxo Bank vil lægge flere penge hos Riis, vil Lars Seier ikke give et svar på, på nuværende tidspunkt.

- Vi må se, hvordan tingene udvikler sig, men første prioritet er at finde en medsponsor, som vi har haft før. Vi ser gerne at holdet fortsætter.

Bjarne Riis mister angiveligt 40 mio. kr. på bruddet med Tinkov, og spørgsmålet er om Riis kan finde en sponsor med samme økonomisk formåen som den russiske milliardær, og dermed fastholde cykelholdet på det nuværende niveau og ambitionsniveau. Umiddelbart vil Lars Seier gerne holde fast i det niveau, men han er villig til at justere, hvis det bliver nødvendigt.

- Vi er ikke inde i nærmere forhandlinger omkring det i øjeblikket, nu må vi lige se hvad mulighederne er. Men vi kan altid justere lidt op og ned alt efter omstændigheder, siger han.

Med Oleg Tinkovs afgang kommer der formentlig noget mere ro på de ydre linjer for Bjarne Riis og Saxo Bank. Under Tour de France kom russeren med den ene skøre udmelding efter den anden på Twitter, hvor han både har skrevet om sine udskejelser om natten og kritiseret holdkaptajn Alberto Contador for at tjene mere, end Tinkov mener, han er berettiget til.

Lars Seier vil ikke blande sig i, hvad Oleg Tinkov skriver på Twitter, og han har været godt tilfreds med at have ham som medsponsor.

- Jeg kan meget godt lide ham, og den støtte han har ydet i den her halvanden sæson. I Rusland er han en meget kendt mand, og at være lænket til ham har været godt for vores synlighed i Rusland. Andre steder har det måske haft den modsatte effekt, det skal jeg ikke kunne sige. Han har været en udmærket sponsor for os, og jeg havde gerne set ham fortsætte. Men når Bjarne ikke føler det fungerer, så respekterer jeg selvfølgelig det, siger Lars Seier.

Dagens Gossip