Saxo Bank må æde tab på 600 millioner kroner

Skrevet af admin

21/08/2015

Dagens topnyheder

Det kom til at koste Saxo Bank mange millioner, da den schweiziske centralbank i januar droppede sin fastkurspolitik over for euroen.

Saxo Banks regnskab for første halvår viser et underskud på 593 millioner kroner før skat, og havde det ikke været for schweizerne, ville der i stedet have været tale om et overskud.

- Nettotabet for begivenheden i Schweiz udgør 0,7 milliarder kroner og er inkluderet i periodens resultat, hedder det i regnskabet.

Saxo Bank understreger dog, at man fortsat forsøger at kradse de udestående beløb ind, og i det omfang, at man lykkes med opgaven, vil det påvirke de kommende regnskaber.

Centralbankens beslutning om at ophæve bindingen til euroen sendte øjeblikkeligt schweizerfrancen i vejret.

Det kostede en hel del af de handlende på Saxo Banks handelsplatform langt mere, end de havde sikkerhed for, og det efterlod altså banken med en lang liste af tilgodehavender.

En lang række kunder har imidlertid anlagt søgsmål mod Saxo Bank, fordi de føler sig snydt af banken, der efter valutastormen gik ind og efterregulerede de satser, som schweizerfrancen blev handlet til.

Saxo Bank fortæller i forbindelse med regnskabsaflæggelsen, at man har fået en ny stor aktionær med i ejerkredsen.

Sinar Mas Group fra Indonesien har købt 9,9 procent af aktierne til en pris af 951 millioner kroner.

De to stiftere, Lars Seier Christensen og Kim Fournais, har sammenlagt solgt syv procent af aktierne. Resten kommer fra mindre aktionærer.

Håbet er, at de nye ejere kan være med til at sprede kendskabet til Saxo Bank i Asien.

/ritzau/