Saxo Bank sælger sit ejendomsselskab

Handlen er ifølge avisen udtryk for koncentration i en hårdt presset branche og varsler hårde tider for de mindre aktører.

Ejendomme i fondseje har bredt sig som en steppebrand igennem det seneste årti, og ifølge Steen Winther Petersen, som er partner i Red Property Advisers og forhenværende formand i ejendomsmæglerforeningen, er koncentrationen af ejendomsbesiddere en global tendens.

»Størrelsen er ikke en målsætning for Aberdeen. Vi synes, at handlen er interessant på både kort og lang sigt for vores investorer i forhold til hele det nordiske marked. Det er den væsentligste årsag,« siger Tonny Nielsen, adm. direktør i Aberdeen Asset Management, til Dagbladet Børsen.

Det har været et mål for Saxo Bank at skille sig af med Saxo Properties, eftersom Finanstilsynet ved flere lejligheder har påpeget, at bankdrift og ejendomsdrift ikke er en optimal kombination. Da Aberdeen Asset Management meldte sig som interesserede købere, blev salget altså en realitet. 

De handlede ejendomme består af både bolig- og erhvervsejendomme i hovedstaden, ligesom der er en del strøgejendomme med butikshandel.

"Aberdeen

har ikke haft voldsomt fokus på strøgejendomme hidtil, men den nye

portefølje vil komplementere de to ejendomme, vi har i forvejen,« siger Tonny Nielsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip