Saxo Banks ejer: Bjarne har min fulde opbakning

Rasmus Staghøj?og Jacob Staehelin?[email protected], ?[email protected]

Hvis der er nogen, som bakker op om Bjarne Riis, er det Lars Seier Christensen. Og med tanke på, at det også er manden, som på vegne af Saxo Bank årligt betaler omkring 40 mio. kr. for pladsen på trøjerne, er det ikke den værste allierede at have.

Lars Seier er i Nice for at mødes med Bjarne Riis og Oleg Tinkov for at forhandle en forlængelse på plads. Det sker, fortæller han, givetvis i løbet af Tour de France, og dermed er investeringsbanken klar på endnu en sæson. Fuldkommen upåvirket af, at Bjarne Riis har undgået medierne siden sidste efterår - for så mandag at fortælle, at der er en undersøgelse i gang hos de danske antidoping-myndigheder.

Lige meget hvad der sker med antidopingmyndighederne, har Riis så din opbakning?- Ja, det vil jeg sige. Jeg interesserer mig for, hvad der er sket siden 2008. Det skal være meget, meget grelt, før det får nogen som helst konsekvenser - og det tror jeg ikke, det er. Han har min opbakning, som det er. Og jeg har svært ved at se, at det skulle ændre sig.

Bjarnes egen sag

Hvad hvis der kommer en sag og en karantæne?

- Så må vi se på det, men umiddelbart vil jeg mene, at han har min opbakning, siger Lars Seier Christensen, der ikke har haft problemer med, at Bjarne Riis har undladt at svare på spørgsmål i knap 10 måneder.

- Det er op til Bjarne, om han vil tale med folk eller ej. Jeg mener ikke, det har betydning for værdien af sponsoratet, om der er en artikel mere eller mindre om Bjarne i en af de danske aviser. Han må gøre, hvad han føler, er det rigtige. Det er jeg sådan set græsk-katolsk med. Han hører ikke noget negativt fra mig.Hvordan har du det med de beskyldninger, der er rejst mod Bjarne?

- Mit primære fokus er, at vi har været sponsorer siden 2008, og i den tid har der ikke været nogen sager. Det er fuldkommen legitimt, at man vil stille Bjarne spørgsmål, men det er også legitimt, at han ikke vil svare. Det er Bjarnes egen sag, og det er ikke noget, der interesserer mig synderligt.

Utroværdige Hamilton

Hvad tænker du om beskyldningerne fra eksempelvis Tyler Hamilton?

- Jeg synes, det er bemærkelsesværdigt, at en mand, der gennem sin karriere har vist sig som et notorisk upålideligt menneske pludselig bliver ophøjet til et sandhedsvidne og Moder Teresa selv. Jeg kender ham ikke, men jeg kender folk, der kender ham, og han lyder ikke som nogen imponerende person eller specielt troværdig. Jeg tror også, at mennesker, der som ham har løjet meget, bliver forvirrede og blander ting sammen. Vi kender cykelsportens fortid. Lyder det så ikke sandsynligt?

- Ikke hvad angår Bjarne. Det lyder ikke sandsynligt. Og jeg synes også, det er utroværdigt, når folk eksakt kan gengive en samtale, de havde for 15 år siden. Jeg kan ikke. Det virker massivt utroværdigt og ekstremt konstrueret, at man kan genkalde en samtale ord for ord efter så lang tid. Jeg kender Bjarne, og jeg synes, det virker utroværdigt.Hvor afgørende er det, at det er Bjarne, som står i spidsen for holdet?

- Jeg har altid sagt, at det ikke er Sastre, Schleck eller sågar Contador, vi satser på. Det er Bjarne. Det er ham, vi satser på kan hive kaniner op af hatten ligegyldig, hvor presset han er. Det er hans evne til at drive det her hold. Så det er klart, at det er meget afgørende med hans person. Jeg kan ikke forholde mig til, at det skulle være anderledes. Jeg har også svært ved at se, at der skulle være noget at grave frem, som kunne ændre på det.

Giv de unge plads

Bjarne siger selv, at han vil indtage en anden rolle, hvor han ikke skal være så synlig. Hvad siger han til dig?

- Ikke noget, der afviger fra det, han siger til jer. Det er en udbredt misforståelse, at Bjarne kun er sportsmand, der styrer holdet til Tour de France. Men han er også forretningsmand, og det er temmelig langhåret at være chef for en virksomhed, der stort set hvert år starter fra scratch, fordi besværlige sponsorer som mig kun er med et år af gangen. Det er meget naturligt, at han koncentrerer sig om organisationen. Men hvis han ikke var der overhovedet - hvis han solgte firmaet eller trak sig helt tilbage - så er det en anden virksomhed. Men det er meget hypotetisk, for han brænder stadig for holdet.Skal vi droppe fortiden og så komme videre?

- Ja, det vil jeg sige. Jeg har svært ved at se, hvad man skal få ud af at hamre videre. Måske skulle man bare komme videre. Jeg synes, det er synd for de unge mennesker, der, efter min bedste overbevisning, kører rent. Det handler ikke om at give de gamle amnesti, men om at give de unge luft til at leve deres liv. Jeg synes, man gør for meget ud af det, men jeg mener ikke, man skal negligere, hvad der blev gjort forkert. Vi skal bare give plads til en ny generation, siger Lars Seier Christensen.

Dagens Gossip