Saxo efter mesterværk: Det bliver hårdt for Sky nu

Saxo-Tinkoff hylder deres taktiske mesterværk, der igen udstillede Team Skys svagheder

Michael Rogers måtte kravle op ad trapperne for at komme ind i Saxo-Tinkoff-bussen efter sit og holdets mesterværk af et taktisk vindspil, der rystede både den gule trøje og resten af klassementet. Saxo-Tinkoff er tilbage i løbet og borede sig ind som ny treer i klassementet ved at tage over et minut på den gule trøje, da sidevinden fik dem til at rykke førerfeltet over og sætte Chris Froome og et prisgivet Sky-hold i fællesskab med blandt andre Omega Pharma-Quickstep.

Alejandro Valverde og Team Movistar blev de helt store tabere, da kaptajnen faldt helt ned fra en andenplads til en plads som nummer 16 efter en punktering tidligere på etapen.

Og Saxo-Tinkoff lugter blod efter Tourens hidtil mest spektakulære etape.

- Sky har en enormt stærk gul trøje, og så har de nogle huller længere nede. Ikke mindst efter at de også har mistet Boasson Hagen. Det skal vi udnytte, siger sportsdirektør Dan Frost, der havde kørt foran på ruten og meldt tilbage til rytterne om de vindforhold, der splittede både feltet og favoritterne i flere omgange.

Saxo-Tinkoff var underligt fraværende i føringerne, da Alejandro Valverde røg bagud efter en punktering, men pludselig rykkede de med Alberto Contador og fire hjælpere, da Chris Froome og Team Sky sad for langt tilbage.

Dan Frost ser svagheder på et Sky-hold, der igen havde en kollektiv off-day i forsøget på at støtte deres gule trøje. Mont Ventoux og Alperne bliver ikke lettere, selvom den stærke brite stadig har to minutter og 45 sekunder ned til Contador på tredjepladsen.

- Jeg tror, det bliver hårdt for dem. De er allerede nede med to mand. Så skal arbejdet deles mellem færre ryttere, sagde Dan Frost, der ikke er i tvivl om, at Sky blev taget på sengen af hans hold.

- De er for langsomme og sidder for langt tilbage

- Når den gule trøje ikke er der, så skal man slå til. Det her er ikke én mands arbejde. Det er teamwork, understregede Dan Frost.

Erfarne Michael Rogers var stolt over sin og holdets præstation. Det var ham, der tog beslutningen om at slå til med masterplanen, efter Belkin og Quickstep havde klaget over deres manglende arbejde i gruppen, der skulle holde Valverde bagude.

- Det gør ondt. Men med en holdpræstation som den her, så føles det godt. I dag var en speciel dag, siger Michael Rogers.

- Vi lavede ikke rigtig noget kald. Daniele Bennati og jeg kiggede bare på hinanden og besluttede, at det var tid til at køre.

Den gule trøje i form af Chris Froome måtte også overgive sig til Saxo-Tinkoffs mesterværk:

- Det her blev en reminder om, at dette løb stadig er 100 procent åbent. Det er bare en påmindelse om, at jeg skal være vågen hele tiden i dette løb.

Dagens Gossip