Saxo-Tinkoff gav Bennati fik frihed til at spurte

Alberto Contador er den ubestridte Tour-kaptajn på Team Saxo-Tinkoff, men i fredagens spurt til Albi lod sportsdirektør Philippe Mauduit alligevel holdets sprinter, Daniele Bennati, køre med om sejren.

- Det var mere roligt og sikkert end de andre dage for Alberto, så vi gav Bennati frihed til at køre til sidst. Det var en spurt i en lille gruppe, så der var ikke så stor risiko (for uheld, red.), sagde sportsdirektøren efter etapen til TV2.

- Når man ser muligheden og drengene er friske, så er det okay at give dem den frihed, sagde Philippe Mauduit.

Etapen blev vundet af Peter Sagan efter en regulært taktisk kup. Slovakkens hold, Cannondale, satte hårdt tempo på dagens små stejle stigninger og hægtede dermed de store sprintere Cavendish, Greipel og Kittel af.

- Det var en god etape for drengene. Der blev kørt med højt tempo, da Cannondale gerne ville af med sprinterne.

I morgen venter 8. etape i Pyrenæerne, hvor det danske mandskab og Alberto Contador for første gang skal flexe muskler med Team Sky og Chris Froome. Men selvom den franske sportsdirektør ser frem til etapen, vil han - ikke overraskende - helst undgå afsløre taktikken.

- Hvis jeg fortæller taktikken til dig, ender den jo bare på internettet. Folk kigger jo på os. Men det er god etape i morgen. Vi ser frem til den, sagde han til TV2. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip