Saxo-Tinkoff pønser på etapesejr

Set med danske briller har Rafal Majka været den helt store overraskelse i årets Giro d'Italia. Bjarne Riis' polske holdkaptajn ligger nummer otte i det samlede klassement efter de to første ugers strabadser.

Den kun 24-årige Giro-kaptajn er endda så velkørende, så holdet håber på, at han kan vinde en etapesejr i løbets sidste uge. Søndag tabte han dog den hvide ungdomstrøje, men der bliver rig mulighed for at vinde den tilbage senere.

- I spurten var Betancur bedst, hvilket betyder, at han nu overtager trøjen i ungdomskonkurrencen. Men der er kun 5 sekunder op til den, og jeg tror på, at han kan tage den tilbage i den sidste uge af løbet. På fredagens og lørdagens etaper er der gode muligheder for angreb, og måske skal han oven i købet satse på en etapesejr der, siger Team Saxo-Tinkoff's danske sportsdirektør, Dan Frost, i en pressemeddelelse.

Riis-kaptajnen kørte med favoritterne, der blandt andet talte Vincenzo Nibali i den lyserøde førertrøje, samt Cadel Evans der ligger nummer to i det samlede klassement. På de sidste meter trak Majka endda væk fra gruppen med førertrøjen.

- Rafal kører en virkelig flot etape, hvor han med overskud forsøger sig med flere angreb på den sidste kilometer, men det virker som om, at Nibali er en smule ængstelig, for det var ham, der i første hug lukkede hullet til ham. I andet forsøg slipper han af sted, men desværre med Betancur på hjul, konstaterer Dan Frost.

Mandag er der hviledag i Giro d'Italia efter en weekend, hvor der blev kørt mange højdemeter i både kulde, sne og slud i Alperne.

 

Dagens Gossip