Saxo: »Vi fortæller heller ikke Riis, hvem der skal på cykelholdet«

»Vi støtter jo Bjarne Riis’ cykelhold med mange flere penge, end vi støtter det her parti, og jeg render altså heller ikke rundt og fortæller Bjarne Riis, hvem der skal på cykelholdet, eller hvem der ikke skal,« siger direktør Lars Seier Christensen.

Sidste år støttede private virksomheder, fonde og organisationer Liberal Alliance med i alt 2.020.000 kroner, og mindst 20.000 af kronerne kom fra Saxo Bank, viser partiets regnskab, som lørdag er offentliggjort på landsmødet i København.

Dansk Industri og Dansk Arbejdsgiverforening har ydet støtte ved at stille konferencefaciliteter til rådighed.

Spørgsmål: Hvor mange penge gav Saxo Bank til Liberal Alliance sidste år?

»Jeg synes ikke, man skal være hjernekirurg for at skyde sig ind på niveauet, når man kigger på regnskabet. Det er et beløb, som gør en forskel, men jeg tror også, at partiet kunne leve uden - og det er vel nok det rigtige niveau at ligge på,« siger Lars Seier Christensen.

Det samlede bidrag fra private virksomheder og organisationer i 2012 er betydeligt mindre end i 2011, hvor partiet indkasserede godt 17.500.000 kroner på grund af valgkampen. Det fik dengang venstrefløjens partier til at beskylde Liberal Alliance for at være blevet »købt« af Saxo Bank.

Spørgsmål: Kan det passe, at I slet ikke skal have noget for pengene?

»Ja, det kan det sådan set godt. Partiet fører jo ikke den politik, som det fører, fordi vi støtter det. Vi støtter det, fordi partiet fører den politik, som det fører. Vi mener, det er et godt projekt, og det vil vi gerne bakke op om. Det ville være helt uholdbart, også for os selv, hvis vi skulle sidde og diktere tingene. Det gør vi ikke, og det har vi aldrig gjort,« siger bankdirektøren, der mener, at Liberal Alliance »på mange punkter« kunne være endnu mere liberalt, end partiet er.

»Nogle af mine egne kæpheste, for eksempel min skarpe EU-skepsis, er jo faktisk ikke reflekteret her i partiet, så hvis det var mig, der sad og skrev programmet, ville det sikkert være endnu mere liberalt,« siger bankdirektøren.

Ifølge årsregnskabet fik Liberal Alliance desuden 17.405 kroner i tilskud fra private personer sidste år, mens den offentlige partistøtte udgjorde 5.120.965 kroner. Indtægten fra medlemmernes kontingenter var 1.193.734 kroner.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip