Saxos nye stjerne skamroser Riis

Sæsonens højdepunkt, Tour de France, var én lang skuffelse for Bjarne Riis og holdet. Ingen podieplads, ingen etapesejre, ingen hæder overhovedet. Men i Vueltaen har holdet i den grad taget revanche: to etapesejre, en dag i den røde førertrøje og Nicholas Roche som seriøs podiekandidat.

Først vandt Nicholas Roche en etape, så slog Michael Mørkøv alle i en massespurt, og endelig kørte Roche en dag i løbets røde førertrøje. Vuelta a España havde allerede på det tidspunkt bragt holdet mere succes, end resten af sæsonen tilsammen.

Roche, der er det danske holds kaptajn i den spanske rundtur, forklarer, hvordan Riis og holdet har løftet hans niveau gennem erfaring og professionalisme:

- Jeg har mere selvtillid, fordi jeg ved, at træningen med holdet har hævet mit niveau. Jeg ved også, at jeg er blevet langt mere moden, efter jeg kom til holdet, fortæller Roche til velonation.com.

Roche uddyber, hvordan holdet blandt andet har hjulpet ham til at ændre kørestil i løbene.

- Hvis du ser mig køre nu, er jeg meget mere opmærksom end tidligere. Jeg befinder mig mere i fronten af feltet. Sidste år var jeg ikke så koncentreret, når jeg kørte løb. Jeg sad ofte i midten af feltet. På holdet (Saxo-Tinkoff, red) kæmper vi altid for positionerne i fronten af feltet.

På onsdagens enkeltstart præsterede Roche bedre, end man på forhånd havde forventet. Det blev til en sjetteplads, kun 23 sekunder efter Vincenzo Nibali og fire sekunder hurtigere end Alejandro Valverde - to af løbets absolutte favoritter.

Roche beskriver også i denne sammenhæng, at holdet og især Riis har hjulpet ham til at være fuldt koncentreret og løfte sit niveau på enkeltstarten.

- Det er første gang, jeg behandles som en kaptajn. Jeg har ikke noget at bebrejde AG2R-La Mondiales stab, de gjorde deres bedste for mig, men det er fantastisk at kunne drage fordel af Bjarne Riis’ erfaring, sagde den irske rytter til Feltet efter enkeltstarten.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip