Scandlines: Kør først mod Rødby-færgen i aften

Der er stadigvæk kø på flere kilometer ved Rødby-færgen sent lørdag eftermiddag. Vil man undgå at vente i op til to timer på at køre om bord på færgen mod Tyskland, kan det være en god idé først at køre mod færgen i aften.

- Vi anbefaler, at man spiser aftensmaden og måske også tager en kop kaffe og venter lidt med at komme herned. Vi sejler jo hele natten, og der vil det blive lettere og lettere at komme med, siger pressechef ved færgeselskabet Scandlines, Anette Ustrup Svendsen.

Lørdag er en af sommerens helt store rejsedage for danskerne, og derfor er der et stort pres på færgeruten til Tyskland.

Det har heller ikke gjort det nemmere, at en af Scandlines færger har været ude af drift i cirka halvandet døgn.

- Vi har haft nogle tekniske udfordringer med én af færgerne, så derfor har vi kun sejlet med tre færger fredag og indtil cirka klokken 12 lørdag.

- Men nu er vi tilbage på fuld kraft med fire passagerfærger, der sejler i pendulfart, siger Anette Ustrup Svendsen.

Ifølge vagthavende ved Vejdirektoratets Kommunikationscenter Kenni Lund bør rejsende forberede sig på en til to timers kø ved Rødby.

- Der har faktisk været kø hele natten. Omkring klokken seks i morges var køen én til halvanden kilometer, og så er den vokset hele dagen igennem, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip