Scanway Tyrkiet Eksperten solgte fiktive rejser til Thailand

Rejsebureauet Scanway Tyrkiet Eksperten anklages nu for at have solgt fiktive rejser til Thailand.

Det er forbrugerprogrammet Kontant på DR1 der fortæller, at rejsebureauet sidste solgte knap 300 dyre rejser til Phuket i Thailand, selvom man ikke havde til hensigt at sende kunderne afsted.

En tidligere ansat hos Scanway Tyrkiet Eksperten, Mikkel Stærk Olesen, står nu frem og fortæller om de fiktive rejser, og han bakkes op af fire andre tidligere medarbejdere, som Kontant har talt med.

- Det er bare ikke rigtigt fair over for nogen, at man sælger et produkt, der ikke eksisterer. Og det er jo heller ikke lovligt at gøre det, siger Mikkel Stærk Olesen.

I efteråret aflyste Scanway Tyrkiet Eksperten samtlige knap 300 Thailand-rejser i sidste øjeblik.

Salgsdirektør Deniz Jensen udtalte i starten af 2012 til internet-magasinet check-in.dk, at aflysningerne skyldtes, at "salget til Thailand i vintersæsonen 2011/12 har været en ren katastrofe".

Men ifølge Mikkel Stærke Olesen var det ikke fra den sande forklaring, og det var heller ikke tilfældigt, at rejserne blev aflyst kort tid før afrejse.

- Selvfølgelig var det ikke tilfældigt - rejsebureauet havde jo vidst det i lang tid. Det kan heller ikke komme som et chok, at der fra den ene dag til den anden pludselig mangler passagerer, lyder det fra Mikkel Stærk Olesen overfor Kontant.

Kunderne måtte så efterfølgende vente lang tid på at få deres penge, og fidusen for Scanway Tyrkiet Eksperten var, at man fik penge ind.

- Jeg tror, at den primære årsag til, at Scanway fortsatte med at sælge Thailand-rejserne, var fordi de havde brug for cash flow, altså penge, der kommer ind, siger Mikkel Stærk Olesen.

Hos Scanway Tyrkiet Eksperten afviser man anklagerne.

Dagens Gossip