Scarlet Johansson er havnet i Mellemøststrid

En af de store Hollywood-darlings er med et slag hvirvlet ind i den israelsk-palæstinensiske strid om retten til det samme stykke land.

Det drejer sig om skuespillerinden og modellen Scarlet Johansson, der i øvrigt har en danskfødt far.

Hun har arbejdet med den britiske hjælpeorganisationen Oxfam, som er en paraplyorganisation for en lang række organisationer, der blandt andet arbejder med at bekæmpe fattigdom.

Og så har hun også haft en reklamekontrakt med det israelske firma SodaStream, som fremstiller sodavand og har en fabrik på Vestbredden, der er besat af Israel.

I sidste uge kritiserede Oxfam SodaStream for at skade palæstinenserne og bad samtidig den 29-årige skuespillerinde om at vælge Oxfam eller SodaStream.

SodaStream blev beskyldt for at operere i israelske bosættelser og forværre palæstinensisk fattigdom og undertvinge palæstinensiske rettigheder.

Scarlet Johansson har valgt nu. Hun siger farvel til Oxfam og fortsætter samarbejdet med israelerne.

Nu er direktøren for SodaStream også gået ud i offentligheden, og han leverer en bredside mod Oxfam, som han beskylder for at støtte organisationen BDS, der fører kampagne mod Israel, der ifølge BDS skal boykottes.

Det udstiller, siger direktør Daniel Birnbaum, Oxfams "hykleri".

- BDS-bevægelsen har kritiseret os i årevis og sagt, at vi skal lukke denne fabrik og fyre 1300 mennesker, herunder 950 palæstinensere og arabere og sende dem ud i fattigdom og arbejdsløshed, siger han.

Det israelske firmas reklame med Scarlet Johansson skulle efter planen vises under årets sportsbegivenhed i USA, nemlig finalen i amerikansk fodbold, Superbowl, natten til mandag dansk tid.

/ritzau/dpa

Dagens Gossip