Scarlett Johansson sagsøger fransk forlag

Skuespillerinden slæber JC Lattès i retten, fordi hendes navn er anvendt i forfatteren Grégoire Delacourts roman »The First Thing We Look At«, der udkom i foråret.

Bogen handler om en mekaniker, som forelsker sig i Johanssons dobbeltgænger Jeanine Foucaprez, og skuespillerinden er rasende over, at hun omtales uden at have givet sin tilladelse. Ifølge branchebladet Hollywood Reporter betragter Johansson det som brud på hendes personlige rettigheder.

Det kræver »Lost in Translation«-stjernen erstatning for, ligesom hun forlanger et forbud mod eventuelle fremtidige bearbejdelser af romanen, eksempelvis til filmbrug.

Forfatteren forsvarer imidlertid sin fremgangsmåde og er lamslået over, at hans forlag bliver sagsøgt. Han forklarer avisen Le Figaro, at han blot har brugt Johansson som et værktøj til at beskrive sin kvindelige hovedpersons udseende, ligesom han sammenligner den mandlige med Ryan Gosling.

»Jeg har skrevet et stykke fiktion. Min person er ikke Scarlett Johansson, men Jeanine Foucaprez«, fastslår Delacourt.

Forfatterens anden roman »La Liste de mes envies« er ved at blive filmatiseret - og udkom i marts på dansk som »Ønskelisten«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip