Scarlett Johansson til kamp for mindre narko-straffe

En lang række personligheder fra den amerikanske underholdningsindustri går til kamp for en ændring af narkotikalovgivningen. Scarlett Johansson, Ron Howard og Lil Wayne står sammen med cirka 100 kolleger bag et initiativ, der skal indgå i en straffelovsreform.

Johansson og kompagni sendte i går præsident Barack Obama en opfordring til at kigge nøje på strafferammerne. Kendisserne vil forhindre, at så mange af deres landsmænd sendes bag tremmer i årevis for selv små narkotikaforseelser.

De roser dog også præsidentens indsats på området. Obama har anlagt en mildere kurs end sine forgængere i den såkaldte krig mod stoffer, men brevskriverne fra Hollywood mener, der skal andet og mere til. De anbefaler eksempelvis, at dommerne får mulighed for at se bort fra lovens minimumsstraffe.

Gruppen foreslår, at de lange fængselsstraffe afløses af behandlingstilbud, når det drejer sig om ikke-voldelige lovovertrædere. »Det er nødvendigt, at vi ændrer både vores måde at tænke på og måden, vi skaber positive løsninger«, skriver kendisserne, som også tæller Will Smith, Jennifer Hudson, Susan Sarandon og Nicki Minaj.

Så sent som i sidste uge stemplede Brad Pitt i en kronik USAs krig mod narko som »spild af ressourcer« og »en uhyrligt kostbar fiasko«.

»Siden krigserklæringen mod stofferne for 40 år siden har USA brugt over en trilliard dollars, anholdt flere end 45 millioner mennesker og opnået den højeste andel af fængslede borgere i verden. Alligevel er det lattervækkende nemt at skaffe sig ulovlige stoffer«, skrev Pitt i den britiske avis The Observer.

Dagens Gossip