Schalke 04 holder kontakt med toppen efter sejr

04/12/2015

Schalke 04 holder sig til i topstriden under Bayern München i Bundesligaen.

Fredag aften vandt Schalke 3-1 hjemme over Hannover 96, hvilket bringer Schalke op på fjerdepladsen i ligaen med 24 point.

Schalke 04 havde Pierre-Emile Højbjerg på bænken fra start, og Højbjerg kom på banen med under et kvarter igen og var impliceret i Schalkes sidste scoring.

Gæsterne troppede op med en frisk succes fra seneste runde, hvor Hannover 96 på hjemmebane slog Ingolstadt med hele 4-0. Her kom begge klubbens danske spillere, Leon Andreasen og Uffe Bech, på scoringslisten.

For Bechs vedkommende var der tale om det første mål i Bundesligaen, mens Leon Andreasen i sin karriere i Tyskland er noteret for 17 scoringer.

Uffe Bech måtte dog melde afbud til opgøret mod Schalke, da han ifølge klubbens hjemmeside havde smerter omkring en nerve ved ribbenene.

Hos gæsterne var Leon Andreasen derfor eneste dansker med fra start, og Andreasen udfyldte sin rolle som hårdtarbejdende midtbaneslider, indtil han lod sig udskifte med 13 minutter igen.

Schalke 04 dominerede første halvleg og var spilstyrende, men hjemmeholdet kunne ikke score i første halvleg.

Schalke 04 kæmper for at være med omkring toppen i ligaen, men det har hakket lidt i denne sæson for klubben, som senest hentede 1-1 uden mod Bayer Leverkusen.

Efter pausen fortsatte hjemmeholdet dog overtaget, og efter 51 minutter kom belønningen, da Schalke fik tilkendt et straffespark begået af brasilianske Marcelo mod Klaas-Jan Huntelaar.

Johannes Geis tog ansvaret og sparkede bolden i mål til 1-0-føring.

Efter 73 minutter slog Klaas-Jan Huntelaar så til. Max Meyer sendte et indlæg ind over, hvor Huntelaar ikke tøvede og sparkede hjemmeholdet på 2-0.

Allan Saint-Maximin fik lov at reducere med ni minutter igen på et langskud, men blot et minut senere slog Schalke sejren fast.

Salif Sane slap fri og lagde bolden ind over, hvor Pierre-Emile Højbjerg blandede sig og presset en modspiller til at lægge bolden af til Franco Di Santo, som headede sejren hjem.