Schalke tæt på at vippe Real Madrid ud af CL

10/03/2015

Real Madrid blev presset hårdt af Schalke 04, da de regerende Champions League-mestre tirsdag spillede sig videre til kvartfinalerne.

Det var ventet, at Cristiano Ronaldo og holdkammeraterne ville få let spil efter en 2-0-sejr i Gelsenkirchen for tre uger siden. Men det blev alt andet end nemt for de madrilenske storfavoritter.

Returopgøret i den spanske hovedstad endte med et nederlag på 3-4 efter en forrygende forestilling, hvor de undertippede tyskere i lange perioder var det bedste hold.

Ronaldo måtte to gange før pausen træde i karakter på et modløst Real-hold og udligne til 1-1 og 2-2.

Værterne blev sat under hårdt pres af Roberto Di Matteos aggressive Schalke-spillere, der angreb med alle mand.

Det blev bedst illustreret ved Schalkes 1-0-scoring, der blev sat ind af højrebacken Christian Fuchs, der var løbet med op i hjemmeholdets straffesparkfelt for at sætte foden på en tværpasning fra venstrekanten.

Selv efter at Ronaldo havde headet Real på 1-1, så fortsatte Schalke ufortrødent, hvilket betød, at Klaas-Jan Huntelaar - med en fortid hos modstanderholdet - kunne bringe tyskerne på 2-1. Hollænderen havde kort forinden haft et skud på overliggeren.

Igen fik Cristiano Ronaldo udlignet på et hovedstød, hvilket var portugiserens mål nummer 78 i de europæiske klubturneringer. Dermed er han historiens mest scorende. Han tangerede samtidig rivalen Lionel Messis rekord på 75 mål i CL-sammenhæng.

Karim Benzema bragte Real Madrid på 3-2 i begyndelsen af anden halvleg, men minsandten om ikke Schalke endnu en gang overraskede, da indskiftede Leroy Sane lagde bolden over i målhjørnet til 3-3 bag Real-keeper Iker Casillas.

Fem minutter før slutfløjt hamrede Klaas-Jan Huntelaar tyskerne foran med 4-3, da han løb fra hjemmeholdets forsvar og via overliggeren fik bolden i nettet. Sikke en oprejsning for Huntelaar, der i 2009 blev kasseret i Madrid.

De hektiske slutminutter bød på flere gode Schalke-muligheder. Benedikt Höwedes fik muligheden, men sendte bolden lige ind på Casillas.