Schleck taler ud: Den sværeste tid i mit liv

Han har været en skygge af sig selv, den gode Andy Schleck, siden han sidste år styrtede i Criterium du Dauphine. Men i februar kom der efter en lang og mørk periode endelig en lille solstrålehistorie fra den luxembourgske rytter, da han for første gang i over 300 dage gennemførte et løb.

Siden har han dog fortsat haft svært ved at sidde med i feltet, og han er flere gange er stået af. Ydermere er rygter om drukture og utalte historier om en tidligere toprytter i forfald blevet nævnt i flæng. Selv kalder han også perioden for den hårdeste i karrieren. 

- Når man er i en svær tid i ens liv, så får det dig til at tænke. Jeg har allerede oplevet svære tider før, men ikke noget, der kan måle sig med nu. Jeg tror, det vil gøre mig stærkere, siger Andy Schleck i et længere interview med den luxembourgske avis Le Quotidien.

På søndag deltager han i Amstel Gold Race, men han ved, at der stadig er meget langt til det topniveau, vi har set fra Bjarne Riis' tidligere stjernerytter. Faktisk kan der gå flere år, før han er tilbage.

- Jeg ved ikke, om det bliver i år eller næste år. Jeg vil vende tilbage til toppen, men jeg kan ikke give en dato for, hvornår det sker. Det er en proces, der tager lang tid. Det er gået op for mig, at man ikke bare kan gå fra bunden til toppen på seks måneder, fortæller Andy Schleck. 

Selvom de seneste ti måneder har været mildest talt forfærdelige, og negative rygter har svirret livligt om den 27-årige RadioShack-Leopard-rytter, så føler han i dag, at han har sat den mørkeste tid af - så at sige.

- Ja, det er ovre, og jeg er kommet igennem tunnelen. Nu vil jeg ikke længere dvæle i fortiden. Den er bag mig. Jeg fortrækker at fokusere på de positive ting, og dem er der mange af. Men på et tidspunkt kunne jeg ikke se dem. Glasset er i dag halvt fyldt. Før sagde jeg, at det var halvt tomt, siger Andy Schleck med et smil.

Efter Tour of Caifornia i medio maj vil Andy Schleck arbejde hårdt på at genfinde niveauet på de stejle stigninger i enten de franske alper eller Pyrenæerne, inden der tages hul på Schweiz Rundt, de nationale mesterskaber og Tour de France. 

Dagens Gossip