Schmeichel og Leicester banker Chelsea og topper ligaen

14/12/2015

Der er spillet 16 kampe i Premier League. Leicester ligger nummer et, mens Chelsea halter langt efter som nummer 16 - et sølle point over nedrykningsstregen.

Sådan er realiteterne i denne sæson, efter at Leicester og landsholdsmålmand Kasper Schmeichel mandag aften vandt 2-1 hjemme over Chelsea.

Dermed er styrkeforholdet nærmest vendt på hovedet mellem de to mandskaber i forhold til for et år siden.

Chelsea og manager José Mourinho sank med nederlaget yderligere ned i bunden af ligaen efter denne spillerunde, og nu har London-klubben kun et point ned til Norwich under stregen.

Leicester har derimod overstrålet alt og alle og er tilbage på førstepladsen med 35 point. Arsenal er toer med 33 point. Chelseas pointhøst lyder til sammenligning på blot 15.

Leicester-angriber Jamie Vardy scorede til 1-0 efter 34 minutter, da den engelske landsholdsangriber fandt et hul mellem Chelsea-stopperne John Terry og Kurt Zouma.

Tre minutter inde i anden halvleg fordoblede Leicesters formstærke Riyad Mahrez føringen til hjemmeholdet, da Chelsea-backen Cesar Azpilicueta blev alt for passiv foran den driblestærke algeriske kantspiller.

Chelsea havde flere chancer for at få scoret i kampen, og Nemanja Matic headede blandt andet på overliggeren.

Schmeichel leverede en pragtredning, da danskeren kom ud af sit mål som en sprællemand og fik pareret et skud fra Chelsea-angriberen Diego Costa, der var spillet helt fri foran mål.

Kort efter brændte Chelsea-backen Branislav Ivanovic en gigantchance fra en meters afstand efter et hjørnespark, hvor serberen bare skulle sætte indersiden på bolden for at score.

Det endte med et helkiks fra Ivanovic og en blokering på stregen i andet forsøg.

Chelseas indskiftede angriber Loic Remy fik dog reduceret til 1-2 for Chelsea et kvarter før tid, da han headede bolden i mål fra tæt hold uden chance for Schmeichel.