Schmeichel og Leicester fører Premier League efter 1-1

22/08/2015

Landsholdsmålmanden Kasper Schmeichels klub, Leicester City, fører Premier League efter endnu en solid præstation hjemme mod Christian Eriksens Tottenham lørdag eftermiddag.

Nogen danskerduel blev det dog ikke til, da Christian Eriksen ikke var med i Tottenham-truppen på grund af en knæskade.

Kasper Schmeichel kunne til gengæld fra sin plads i målet se et Leicester-mandskab, der også i store dele af kampen spillede som et tophold - men alligevel måtte nøjes med uafgjort 1-1 i en kamp, som hjemmeholdet ellers kontrollerede.

Det var brændende varmt i det midtengelske. Så varmt, at spillerne efter 25 minutter blev bevilget en vandpause af dommer Martin Atkinson.

Kasper Schmeichel havde det imidlertid ikke varmt. Først efter 28 minutters spil blev landsholdsmålmanden for alvor testet med en god afslutning, som blev pareret helt nede ved den ene stolpe.

Leicester moste omvendt på og burde også have bragt sig foran allerede i første halvleg, men de mange opspil over særligt højrekanten blev aldrig for alvor farlige.

I anden halvleg satte Leicester sig straks på spillet igen og kom til flere gode chancer. Blandt andet bankede kantspilleren Riyad Mahrez, der scorede tre gange i de to første kampe, bolden på stolpen efter gode driblinger i højre side.

Tottenham begyndte dog også at vise tænder - særligt på en række kontrastød, hvor en af sidste sæsons helt store spillere i Premier League angriberen Harry Kane for første gang i denne sæson virkede farlig.

Han var da også med i det opspil, der lidt ufortjent sikrede Tottenham en føring efter godt 80 minutters spil. Dele Alli, der er kommet til fra Milton Keynes Dons i 2015, afsluttede et flot angreb med et hovedstød, og så var gæsterne i front.

Det holdt dog ikke længe, for bare to minutter senere udlignede Leicesters nok bedste spiller i denne sæson Riyad Mahrez efter et flot gennembrud.

Kort før tid kunne Leicester endda have taget alle tre point, da forsvarsspilleren Wes Morgan var uhyre tæt på med et kraftfuldt hovedstød.

Det blev dog ved 1-1, hvilket sender Leicester på førstepladsen i Premier League med syv point og en bedre målscore end Manchester United, der spillede 0-0 hjemme mod Newcastle tidligere lørdag.

Tottenham er omvendt fortsat i bunden med blot to point efter de første tre kampe.

I London sikrede oprykkerne fra Bournemouth sig de første point i Premier League nogensinde, da West Ham blev besejret med 4-3. De to første kampe blev begge tabt med 0-1.