Schmeichel og Leicester topper i England efter 2-1-sejr

15/08/2015

Det meste af sidste sæson handlede om overlevelse for landsholdsmålmand Kasper Schmeichel og holdkammeraterne i Leicester.

Det lykkedes, og den nye sæson i Premier League er blevet åbnet på imponerende vis.

Lørdag vandt Leicester 2-1 ude over West Ham, og den sejr sender klubben i spidsen af Premier League med maksimumpoint for to kampe og en bedre målscore end Manchester United.

Leicester åbnede sæsonen med 4-2 hjemme over Sunderland, og også West Ham kom fra land med en sejr - imponerende 2-0 ude over Arsenal.

Så det var to hold med selvtillid, der tørnede sammen i London lørdag.

West Ham var bedst i indledningen og ramte træværket bag Kasper Schmeichel efter få minutter.

Leicester havde rigeligt at gøre med at holde nullet, inden gæsterne stik mod spil og chancer kom i front efter 28 minutter ved japanske Shinji Okazaki.

Japaneren måtte først se West Ham-keeper Adrian levere en klasseredning, men Okazaki fulgte selv op og headede bolden i mål til 1-0. Målet løftede Leicester, og syv minutter før pausen gjorde Riyiad Mahrez det til 2-0.

10 minutter inde i anden halvleg fik hjemmeholdet reduceret ved Dimitri Payet, men tættere på kom West Ham - med den tidligere FC Midtjylland-profil Winston Reid på banen i hele kampen - ikke, selv om der blev presset på.

Dermed kunne Schmeichel og holdkammeraterne juble.

Stillingen efter to runder er skøn læsning for Leicesters spillere og fans, men de ved, at der er lang vej endnu, før de kan føle sig sikre på at overleve endnu en sæson i Premier League.

Sidste sæson blev faktisk også indledt glimrende af Leicester, der havde otte point efter fem runder, men siden gik holdet helt i stå og lignede længe en nedrykker. Først efter en imponerende slutspurt blev overlevelsen sikret.