Schmeichel vil ikke forberede sig på Zlatan

Det er stort set umuligt at forudse, hvad Zlatan Ibrahimovic har tænkt sig at gøre, mener landsholdets målmand Kasper Schmeichel. Derfor er der ingen grund til at bruge for meget tid på at nærstudere Sveriges stjerneangriber.

- Når du møder en spiller af hans kaliber, så bliver du nødt til at bruge dine instinkter. Han er så god, at han måske kan have en tendens til at gøre én ting, men på den givne dag kan han gøre noget helt andet, siger Schmeichel og tilføjer:

- Man kan ikke prøve at gætte eller læse sig frem til, hvad han gør. Han kan gøre, hvad der passer ham. Så det gælder bare om at være skarp og forberedt på alt.

I Danmarks seneste fire kampe mod naboerne fra Sverige er det blevet til fire danske sejre, samtidig med at Sverige ikke er kommet på måltavlen.

- Men det betyder ikke noget. Det er fortid. Nu kigger vi fremad, og Sverige vil jo lige så meget med til EM, som vi vil. Så jeg forventer, at de er lige så topmotiverede, som os. Så jeg tror ikke, at det gør nogen forskel, hvad der er sket før i tiden, siger Schmeichel.

Frem mod de afgørende playoffkampe kan Schmeichel glæde sig over, at Danmark kun lukkede ét mål ind i de sidste fire kampe af kvalifikationsturneringen til EM.

Men det er begrænset, hvad det kan bruges til, mener landsholdsmålmanden.

- Det er sådan set lidt ligegyldigt, når man ikke vinder kampe. For det vigtigste er selvfølgelig at få resultater med, siger han.

- Men det er klart, at det giver et godt fundament, og selvfølgelig er det altid dejligt ikke at lukke så mange mål ind. Det giver et godt fundament til, at vi kan få noget ud af kampene mod Sverige, lyder det fra den 29-årige målmand.

Den første kamp spillet på lørdag i Stockholm. Tre dage senere er der returkamp i København.

/ritzau/

Dagens Gossip