Schmeichels afløser vil mødes med spydig Ferguson

Peter Schmeichels afløser i Manchester United, Mark Bosnich, var overvægtig og kom tre timer for sent til sin første træning i Manchester United.

Det fortæller den tidligere United-manager Alex Ferguson i sin nye og allerede meget omtalte selvbiografi "My Autobiography", som udkommer torsdag.

I bogen omtales Bosnich bramfrit som en "forfærdelig professionel", og på tirsdagens pressemøde var kritikken fra Ferguson endnu hårdere.

- Mark fik en meget skidt start. Han dukkede op tre timer for sent til sin første træning, og han var overvægtig, lød det fra Ferguson.

Onsdag svarede Bosnich igen, og den tidligere australske landsholdsmålmand er bestemt ikke glad for den måde, som han bliver omtalt i Fergusons bog.

- Jeg vil fortælle ham, lige præcis hvad jeg ønsker at sige, og så kan alle læse om det, akkurat som i hans bog, tordner den tidligere keeper.

- Alex har ret til at komme med sin version af begivenhederne, på samme måde som jeg har ret til at svare igen på et passende tidspunkt for mig, siger Bosnich til den britiske radiokanal talksport.

Bosnich kræver et møde med Ferguson for at tale ud om opholdet hos United, hvor der med Schmeichels afgang opstod et hul i 1999.

Bosnich, som i dag er fodboldekspert for australsk tv, er fornærmet over kommentarerne, og han håber at kunne tale med Ferguson, som måske vil rejse til et hestevæddeløb i Melbourne i næste måned.

- Jeg vil helt sikkert tage derhen og bede om et møde, hvis han er der. Jeg vil se ham direkte i ansigtet og bede ham gentage kritikken, siger Bosnich.

Det var planen, at Bosnich, som United havde haft kig på længe, skulle overtage Schmeichels plads i målet, men tingene gik ikke som planlagt, og Bosnich blev aldrig en succes.

Bosnich tilføjede senere onsdag i en klumme hos Fox Sports, at han på et tidspunkt i karrieren vendte tilbage til træning med et par kilo for meget på sidebenene.

- Det er sandt. Jeg vejede som regel to kilo for meget, når jeg vendte tilbage til træning, og denne gang vejede jeg to og et halvt kilo for meget, forklarer Bosnich.

Også spillere som David Beckham, Roy Keane og Ruud van Nistelrooy må finde sig i kraftig kritik i Fergusons bog.

/ritzau/

Dagens Gossip