Schöne og Ajax smider point mod oprykker

09/03/2014

Danskerklubben Ajax Amsterdam havde chancen for at udbygge forspringet i toppen af Æresdivision til otte point ned til nummer to. Men på hjemmebane måtte holdet nøjes med 1-1 mod oprykkeren Cambuur.

Det lignede ellers en hjemmesejr, da Siem de Jong bragte holdet foran allerede efter to minutter. Men ni minutter efter pausen udlignede Martijn Barto til slutresultatet.

Lasse Schöne var eneste dansker i startopstillingen. Han spillede kampens første time. Christian Poulsen blev siden skiftet ind til de sidste 18 minutter.

Med det uafgjorte resultat fører Ajax ligaen med seks point ned til Vitesse på andenpladsen.

I den anden ende af ligaen oplevede Stephan Andersen succes hos oprykkeren Go Ahead Eagles. På hjemmebane blev det til en sejr på 1-0 over Twente, der havde Andreas Bjelland med i hele kampen.

Det var første gang, at den danske målmand holdt nullet for sin nye klub. Faktisk skal man tilbage til den syvende spillerunde for at finde en ligakamp, hvor Go Ahead Eagles ikke lukkede mål ind.

Holdet har fire point ned til den forkerte side af nedrykningsstregen.