Schöne-scoring kunne ikke redde Ajax i Skotland

23/10/2013

Ajax Amsterdam led tirsdag et stort knæk i bestræbelserne på at slutte foran skotske Celtic i Champions League.

Med Barcelona og AC Milan som de to storfavoritter i gruppe H er der lagt op til, at Viktor Fischer og holdkammeraterne skal kæmpe med Celtic om den tredjeplads, der giver adgang til knockout-kampene i Europa League efter nytår.

De hollandske mestre måtte dog rejse hjem med et nederlag på 1-2 fra tirsdagens opgør i Glasgow, hvor Ajax ellers havde stor boldbesiddelse.

Boldovertaget blev dog ikke omsat til særlig mange chancer af Ajax-holdet, der ud over Fischer havde Lucas Andersen og Christian Poulsen i startopstillingen.

Christian Poulsen - der lå på den defensive midtbane - var efter en halv time tæt på at bringe gæsterne i front efter et frispark fra Viktor Fischer. Bolden blev headet hen i fødderne på Poulsen, der hamrede bolden på træværket.

Umiddelbart før pausen begik Stefano Denswil straffespark, og så kunne James Forrest gøre det til 1-0 for hjemmeholdet.

På det altid larmende Celtic Park bragte Beram Kayal skotterne foran med 2-0 i begyndelsen af anden halvleg, og så virkede det næsten umuligt for Ajax at få point med hjem.

Ajax havde i alt fem danskere i aktion, da Christian Poulsen og Viktor Fischer blev pillet ud, mens Nicolai Boilesen og Lasse Schöne blev skiftet ind. Netop Schöne fik i overtiden reduceret til 1-2.

Den indskiftede dansker hamrede fra kanten af straffesparksfeltet bolden op i det ene målhjørne.

Barcelona topper gruppe H med syv foran AC Milan med fem point. Celtic indtager andenpladsen med tre point, mens Ajax har et enkelt. Ajax kan om to uger få revanche, når skotterne skal på besøg i Amsterdam.