Schumachers eks-arbejdsgiver beder for hans liv

Den syvdobbelte Formel 1-verdensmester Michael Schumacher svæver mellem liv og død efter en skiulykke i de franske alper søndag formiddag.

Den 44-årige tysker indstillede karrieren efter 2012-sæsonen hos Mercedes, og Schumachers tidligere arbejdsgiver følger sagen nøje.

- Vi blev chokeret, da vi erfarede, at Michael var i en kritisk tilstand, og vi følger nøje med i de seneste meldinger fra hospitalet i Grenoble, lyder det ifølge dpa i en pressemeddelelse fra teamet.

Efter tre års pause gjorde Schumacher tilbage i 2010 comeback i Formel 1 hos netop Mercedes, som han kørte for i tre sæsoner, inden det var endegyldigt slut med racerløb.

- Alle i dette team ved, hvor stor Michaels kampgejst er, og vi ønsker ham i denne kamp al den styrke, han har brug for, så han også kan vinde denne gang, lyder det fra det tyske team.

Schumacher blev verdensmester i 1994 og 1995 med Benetton, mens han med Ferrari vandt VM-titlen fem gange i træk fra 2000 til 2004.

Hos Ferrari, som Schumacher kørte for fra 1996 til 2006, er man også dybt berørt over sagen.

- Dette er en tid med angst hos Ferrari. Hele Ferrari-familien er hos Michael, lyder det i en pressemeddelelse fra italienerne.

Efter 2006-sæsonen indstillede tyskeren karrieren første gang, inden han gjorde comeback hos Mercedes i 2010.

Schumacher havde en hjelm på, da han styrtede i Meribel og slog hovedet mod en sten. Hjelmen er skyld i, at Schumacher overhovedet er i live nu, siger lægerne på hospitalet i Grenoble, hvor tyskeren er indlagt.

Her holdes Schumacher i kunstig koma, men lægerne ved ikke, om han overlever eller ej.

/ritzau/

Dagens Gossip