Schumachers skihjelm giver svar på ulykke

Skrevet af admin

08/01/2014

Dagens topnyheder

Det var ikke afmærkningen på pisten i det franske skiområde Méribel, der var skyld i, at Formel 1-legenden Michael Schumacher kom galt af sted på ski.

Det fastslår de franske myndigheder på en pressekonference onsdag formiddag.

Schumacher har ligget i kunstigt koma, siden han styrtede på en skiferie før nytår, og nu er statsadvokaten i gang med at undersøge, hvordan det kunne gå så galt.

Det er først og fremmest filmen fra det kamera, der sad i Schumachers hjelm, der er blevet brugt i undersøgelsen.

Filmen er på to minutter og i fin kvalitet, forklarer undersøgerne, og den er blandt andet blevet brugt som grundlag for en rekonstruktion på ulykkesstedet.

Det blev slået fast, at skiltningen var i overensstemmelse med reglerne, så det næppe kan være kommet bag på den 45-årige tysker, at han befandt sig uden for den afmærkede piste.

- Det vidste han 100 procent, sagde statsadvokaten Patrick Quincy.

Heller intet tyder på, at Schumacher kørte i hasarderet tempo, da han styrtede og slog hovedet mod en sten.

- Indtil videre kan vi ikke se, at han kørte med for høj fart, lød det på pressekonferencen.

Undersøgerne fastslår dog samtidig, at det endnu ikke har været muligt at angive præcist, hvilket tempo Schumacher havde i skiene, da ulykken indtraf.

Undersøgerne slår fast, at Schumacher er en glimrende skiløber, og at hans udstyr var i perfekt stand. Det er altså ikke defekte ski, der er årsagen til det dramatiske uheld.

Der resterer endnu et stort arbejde, inden undersøgelsen er afsluttet. Det kan vare adskillige uger, inden den endelige konklusion ligger klar.

Siden ulykken er Schumacher blevet opereret i hovedet to gange og er i kritisk tilstand.

Den tyske avis Bild skrev dog tirsdag, at der ikke længere er grund til at frygte for den tidligere Formel 1-verdensmesters liv.

/ritzau/