Schwartz idømt fem års fængsel

Schwartz Thomsen gik konkurs i efteråret 2008 og efterlod sig en samlet gæld på 2,1 milliarder kroner.

Bagmandspolitiet havde rejst tiltale mod Schwartz Thomsen for groft skattesvig for 58 mio. kroner, og han var desuden anklaget for at fifle med afgifter på luksuriøse biler for over 13 mio. kr. Kenneth Schwartz Thomsens forsøg på at undgå at betale afgifter på luksusbiler var ulovligt, fastslår Retten i Helsingør. Han havde oprettet et selskab i Tyskland, men ifølge retten var selskabets eneste formål at skaffe Thomsen mulighed for at køre i hele fem luksusbiler uden danske afgifter.

Desuden fandt retten, at Kenneth Schwartz Thomsen havde snydt sig til en lav beskatning ved ejendomshandler. Han betale underpris, da han handlede ejendomme i København mellem sine egne selskaber. Det var bevidst skattesvig, lød det i retssalen, da Kenneth Schwartz Thomsen havde stor viden om, hvordan priserne på ejendomsmarkedet reelt lå.

Sagen mod Kenneth Schwartz Thomsen blev indledt i januar 2013, og det samlede anklageskrift lød på i alt 11 kriminelle forhold. Da sagen blev indledt, fastslog forsvarsadvokat Karoly Nemeth, at Schwartz Thomsen var uskyldig i samtlige anklager.

»Vi kræver frifindelse,« sagde Nemeth.

Det gik dog anderledes, og med den ubetingede fængselsstraf venter der Kenneth Schwartz Thomsen fem år bag tremmer, hvis den ikke bliver ændret ved en højere retsinstans.

Dagens Gossip