Schwarzenegger går efter Det Hvide Hus

Actionstjernen er født i Østrig og er derfor udelukket fra at stille op ved USAs præsidentvalg i 2016, men det vil Schwarzenegger have lavet om på. Ifølge avisen New York Post er Californiens tidligere guvernør stærkt opsat på at gøre comeback på den politiske scene og stiler denne gang efter nationens højeste embede.

»Schwarzenegger taler helt åbent om at få forfatningen ændret, så han kan stille op i 2016. Han er klar til at iværksætte det nødvendige for at udfordre de gældende regler«, siger avisens unavngivne kilde.

Selv om Schwarzenegger er østriger af fødsel, er han forlængst blevet amerikansk statsborger, og det giver ham retten til at stille forslag om en grundlovsændring. Vedtagelsen kræver dog to trediedeles flertal både i Repræsentanternes Hus og i Senatet.

Schwarzenegger var Californiens guvernør fra 2003 til 2011. Han har siden gjort comeback i Hollywood, men har efter sigende mere appetit på det politiske magtspil.

Når Barack Obamas efterfølger indsættes som præsident i januar 2017, vil »Terminator«-stjernen være syv måneder fra sin 70-års fødselsdag.

Dagens Gossip