Schwarzenegger regner Nancy Reagan for sin helt

Den tidligere førstedame i USA Nancy Reagan hyldes for at have været en kvinde med stil og en kvinde, der var en støtte for sin mand i præsidenttiden og efter.

Nancy Reagan døde søndag, 94 år gammel. Hun blev enke tilbage i 2004, da hendes mand, tidligere præsident Ronald Reagan, døde.

- Engang skrev Nancy Reagan, at der ikke er noget, som forbereder dig på at leve i Det Hvide Hus. Hun havde selvfølgelig ret, skriver USA's nuværende præsidentpar, Barack Obama og Michelle Obama, i en fælles erklæring.

- Men vi havde et forspring, fordi vi var så heldige at nyde godt af hendes eksempel og hendes varme og generøse råd.

Videre skriver præsidentparret, at Nancy Reagan blev en stemme for millioner af familier, der kender til alzheimersygdommen, som Ronald Reagan blev ramt af efter præsidenttiden.

Barbara Bush, også tidligere førstedame, noterer sig, at Nancy Reagan elskede sin mand.

- Nancy Reagan var absolut hengiven over for præsident Reagan. Vi trøster os med, at de bliver forenet endnu engang, siger Barbara Bush i en erklæring.

Hun er gift med George Bush, der var vicepræsident under Ronald Reagan, og som efterfulgte Reagan på præsidentposten i 1989.

- George og jeg sender vore bønner og kondolencer til hendes familie, fortsætter Barbara Bush.

Skuespiller og tidligere guvernør i Californien Arnold Schwarzenegger er også fuld af lovord om den afdøde førstedame.

Ronald Reagan var som Schwarzenegger skuespiller og blev siden guvernør i Californien, inden Reagan så blev USA's præsident.

- Nancy Reagan var en af mine helte. Hun tjente som førstedame med utrolig magt, klasse og stil og efterlod sit mærke på verden. Hun er nu med Ronnie, men de af os, der er tilbage, vil savne hende inderligt, siger Schwarzenegger.

Tidligere præsident George W. Bush, søn af den ældre præsident George Bush og Barbara Bush, hylder også den afdøde præsidentfrue.

- Fru Reagan var indædt loyal over for sin elskede mand, og denne hengivenhed kunne kun matches af hendes hengivenhed over for sit land, siger George W. Bush og hans kone, Laura, i en erklæring.

Mitt Romney, der i 2012 forgæves forsøgte at blive præsident for republikanerne, som Reagan også tilhørte, skriver på sin Facebook-side, at vi nu "endegyldigt siger farvel til Ronald Reagan-dagene".

- Med charme, stil og passion for Amerika mindede dette par os om storheden og vedholdenheden i det amerikanske eksperiment. Vorherre og Ronnie har endelig hilst en udvalgt sjæl velkommen hjem, skriver han ifølge CNN.

/ritzau/

Dagens Gossip