Schweiz dukker Albaniens ti mand i historisk EM-kamp

Schweiz sikrede sig lørdag eftermiddag tre vigtige point, da Albanien i Lens blev besejret 1-0 i de to nationers første kamp ved EM-slutrunden.

Dermed nåede Schweiz op på tre point gruppe A ligesom Frankrig, der fredag besejrede Rumænien i åbningskampen.

Kampen var historisk på flere måder. Det var Albaniens første kamp nogensinde ved en EM-slutrunde, men det var også første gang i EM-historien, at to brødre stod over for hinanden på hvert sit hold.

Schweiz havde 23-årige Granit Xhaka med fra start, mens storebror Taulant Xhaka var med hos Albanien.

- Det var specielt for min familie her med to brødre, der spillede på hvert sit hold. Det var specielt, men måske lidt mere specielt for ham end mig.

- Albanien er fantastisk og meget solide. De er meget farlige, og de havde to store chancer, siger Granit Xhaka ifølge uefa.com.

Granit Xhaka fik mest at juble over, da Schweiz hurtigt kom foran. Xherdan Shaqiri tog et hjørnespark, og Fabian Schär steg til vejrs og headede Schweiz på 1-0 efter godt fem minutter.

Halvvejs inde i halvlegen fik Lorik Cana en advarsel. Senere i halvlegen modtog Albaniens anfører så sit andet gule kort, da han rørte bolden med hånden.

Dermed var EM-turneringens første røde kort en realitet, og Albanien var reduceret til ti mand. Herefter var Albanien presset, og Blerim Dzemaili fra Schweiz sendte et drøn på stolpen.

Schweiz skulle egentlig blot lukke kampen, og efter pausen forsøgte Haris Seferovic sig et par gange, men Etrit Berisha i Albaniens mål reddede.

Trods en mand i undertal i næsten en time kom Albanien dog frem til chancer, og schweizernes keeper, Yann Sommer, måtte flere gange redde sit hold.

Med et kvarter igen var Armando Sadiku pludselig tæt på at udligne for Albanien, mens Schweiz ikke imponerede.

Fire minutter før tid stod Shkelzen Gashi helt fri foran Schweiz' mål, men Sommer reddede atter for Schweiz.

Dermed tog Schweiz uden at imponere alle tre point.

Senere lørdag i gruppe B spiller Wales mod Slovakiet, mens England møder Rusland.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip