Schweiz forbyder salg af Volkswagen-modeller

Skrevet af admin

25/09/2015

Mest læste i dag

Schweiziske myndigheder forbyder midlertidigt salget af de dieselmodeller fra den tyske bilfabrikant Volkswagen, som mistænkes for at være udstyret med et stykke software, der sminker på udledningen af kvælstofilte.

Det skriver det schweiziske vejdirektorat fredag i en pressemeddelelse, som også beretter, at omkring 180.000 biler fra Volkswagens mærker Audi, Seat, Skoda og VW i perioden 2009-2014 kan være konstrueret med snydeprogrammet.

Bestyrelsen i Volkswagengruppen har fredag aften gennemført en meget omfattende oprydning i topledelsen.

Blandt andet har bestyrelsen hentet Porsches direktør, Matthias Müller, til at afløse Martin Winterkorn, der trådte tilbage som Volkswagen-direktør efter massivt pres tidligere på ugen.

Porsche er også med i Volkswagen-gruppen, der rummer 12 store bilmærker og er Europas største bilproducent.

Presset er steget voldsomt på Volkswagen, siden amerikanske myndigheder i sidste uge afslørede det lille stykke software.

Først hed det, at skandalen omfattede en halv million dieselbiler, men siden er sagen vokset betydeligt i omfang.

Den tyske bilproducent har erkendt, at der er tale om 11 millioner biler på verdensplan, og fredag har den tyske transportminister, Alexander Dobrindt, så sagt, at flere modeller er omfattet.

- Det, vi nu ved, er, at det ikke kun gælder personbiler. Det gælder også mindre varebiler fra Volkswagen, siger Dobrindt.

Det er endnu ikke afklaret, om Volkswagen-biler i Danmark er solgt med det snydende software.

Volkswagen i Danmark fortæller fredag aften til Ritzau, at man fortsat afventer svar fra hovedkvarteret i Tyskland.

/ritzau/AFP