Schweiz indleder sag mod tidligere Fifa-generalsekretær

Den tidligere generalsekretær i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) Jerome Valcke bliver efterforsket af de schweiziske myndigheder.

- Som del af den igangværende række af sager, der er relateret til Fifa, har justitsministeriet i Schweiz indledt en kriminalsag mod tidligere Fifa-generalsekretær Jerome Valcke.

- Det sker på grund af mistanke om forskellige former for kriminel adfærd, oplyser justitsministeriet i Schweiz til nyhedsbureauet AFP.

Fifa idømte i februar Jerome Valcke 12 års karantæne fra alle fodboldrelaterede aktiviteter.

Fifa offentliggjorde torsdag sit årsregnskab for 2015, der på alle måder blev skidt for forbundet.

Fifa blev trukket gennem sølet på grund af en korruptionsskandale, der kostede den mangeårige Fifa-præsident, Sepp Blatter, jobbet. Og på bundlinjen havde skandalen også en effekt.

Fifa meddeler, at forbundet sidste år havde et underskud på 122 millioner dollar, hvilket svarer til cirka 804 millioner kroner.

Ifølge Fifa skyldes underskuddet blandt andet "uforudsete udgifter til advokatregninger og omkostninger for ekstraordinære møder".

Fifa har været under heftig beskydning, efter at korruptionsskandalen begyndte at rulle i maj sidste år.

Det skete i forbindelse med præsidentvalget, hvor Sepp Blatter blev genvalgt.

Få dage efter valgsejren måtte han dog meddele, at han agtede at trække sig tilbage, og senere blev han idømt otte års karantæne, som siden er blevet reduceret til seks års karantæne.

Fifa oplyser i øvrigt, at den skandaliserede Sepp Blatter i 2015 fik udbetalt 3,63 millioner schweizerfranc, cirka 25 millioner kroner, af forbundet.

Jerome Valcke fik udbetalt 2,1 millioner schweizerfranc, cirka 14 millioner kroner.

/ritzau/

Dagens Gossip