Schweiz lover at hjælpe Balkan med flygtningestrøm

Schweiz vil sende økonomisk hjælp til Balkan-landene, så de bedre kan håndtere den massive strøm af flygtninge, der passerer igennem i et forsøg på at nå frem til EU.

Det schweiziske udenrigsministerium bekræfter medierapporter om, at det velstående alpeland vil sende penge til Serbien, Makedonien og Bosnien.

Ifølge schweiziske aviser løber hjælpen op i et beløb svarende til omkring 700.000 kroner, men en talsperson for udenrigsministeriet siger, at det præcise beløb endnu ikke er fastsat.

Emnet ventes at blive taget op på et møde mellem Schweiz og Serbien i den kommende uge, tilføjer hun.

Neue Züricher Zeitung skriver søndag, at Schweiz allerede har givet Serbien hvad der svarer til 275.000 kroner, som skal bruges til at bygge en flygtningelejr i en serbisk grænseby.

Hjælpen er i overensstemmelse med, hvad de fleste schweizere mener, der bør være landets respons på flygtningekrisen i Europa.

En måling fra Basel Universitet viser, at 60,9 procent af over 1000 adspurgte ønsker, at Schweiz - som er hjemsted for Røde Kors og har en langvarig humanitær tradition - indtager en førende rolle i den humanitære indsats i forbindelse med flygtningekrisen i Europa.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip