Schweiz sikrer EM-avancement i nullert mod Frankrig

20/06/2016

Schweiz følger med Frankrig videre fra gruppe A ved EM i fodbold.

Det står klart, efter at de to hold søndag aften spillede 0-0 efter en intens kamp.

Resultatet var ikke helt uventet, eftersom uafgjort ville sikre Schweiz avancement fra en andenplads, mens EM-værten Frankrig ville snuppe førstepladsen.

Frankrig slutter på syv point, mens Schweiz har fem point.

Det blev dog ingen kedelig kamp, for begge hold jagtede sejren på den dårlige bane i Lille.

Frankrigs landstræner, Didier Deschamps, havde foretaget adskillige ændringer i startopstillingen i forhold til den hårdt tilkæmpede 2-0-sejr over Albanien.

Med avancementet til ottendedelsfinalerne sikret kunne landstræneren tillade sig at lade profiler som angriberen Olivier Giroud og tomålsskytten Dimitri Payet indlede kampen mod Schweiz på bænken.

Til gengæld vendte stjerneduoen Antoine Griezmann og Paul Pogba tilbage i startelleveren, og sidstnævnte lignede en mand, der havde noget at bevise.

Paul Pogba var involveret i rigtig meget i første halvleg, hvor de to hold gjorde al frygt for en kedelig kamp til skamme.

Efter otte minutter var Juventus-spilleren dog tæt på at blive skurk, da han ikke fik losset bolden væk efter et hjørnespark, så Schweiz' Johan Djourou fik en stor chance.

Herefter fulgte en tretrinsraket af franske muligheder, der alle havde Paul Pogba som afsender.

Først var den 23-årige midtbanespiller tæt på at score, da Schweiz' målmand, Yann Sommer, fumlede hans afslutning op på det øverste af overliggeren.

Dernæst leverede Yann Sommer en flot redning på en halvflugter fra Pogba, og til sidst var franskmanden tæt på at score med et drønende skud fra lang afstand, der prellede af på overliggeren.

Der blev dog ikke scoret i første halvleg, og fra begyndelsen af anden halvleg skiftede kampen karakter.

Schweiz indtog nu den styrende rolle, men Frankrig kom langsomt tilbage i kampen, og Yann Sommer måtte igen i aktion med en glimrende redning på afslutningen fra Antoine Griezmann.

Målmanden kunne dog intet gøre, da indskiftede Dimitri Payet et kvarter før tid sendte en flot kontrolleret helflugter på underkanten af overliggeren, men den franske profil kom ikke på måltavlen for tredje kamp i træk.