Schweiz skal stemme om lovforslag, der sender kriminelle udlændinge ud af landet

Hvis en borger med udenlandsk statsborgerskab begår kriminalitet, skal borgeren sende ud af Schweiz. Det mener det højreorienterede "Schweiziske Folkeparti", som nu har fremlagt et lovforslag om emnet, ifølge Nettavisen

Partiet er kendt for at kæmpe imod indvandring, islam og EU, og medlemmerne er skuffet over, at landets nationalforsamling ikke har været "ambitiøse" nok med at sende udlændinge ud af landet for kriminelle handlinger, siden parlamentet vedtog en lignende lov for fem år siden.

Loven betød dengang, at borgere med udenlandsk statsborgerskab i dag kan sendes ud af Schweiz, hvis de blev dømt for at begå mord, voldtægt, røveri eller anden grov kriminalitet. 

Med det nye forslag ønsker Det Scweiziske Folkeparti, som sidder på en tredjedel af sæderne i parlamentet, at borgere skal kunne sendes ud for flere forbrydelser - også mindre af slagsen så som fartbøder eller tyveri.

Den dømte vil, hvis forslaget vedtages, ikke kunne anke sagen, men derimod blive sendt direkte ud af Schweiz, når vedkommende har afsonet sin straf. 

Myndighederne vurderer, at 10.210 mennesker var blevet deporteret, hvis forslaget havde været vedtaget og udført i praksis i 2014. 

En fjerdedel af landets otte millioner indbyggere er udlændinge, og forslaget har dermed også vagt stor modstand fra partier og borgere, der sammenligner forslaget med nazisme og kalder det racistisk.

Meningsmålinger viste dog først på denne måned, at afstemningen kan gå hen og blive en gyser, da 49 procent er imod forslaget, mens 46 procent er for. 

Læs også: Hver anden dansker: Dansk Folkeparti har svigtet sine vælgere

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip