Schweiz vil udlevere Fifa-anklaget nicaraguaner

Det schweiziske justitsministerium (FOJ) er klar til at udlevere endnu en anklaget i den igangværende Fifa-skandale til retsforfølgelse i USA.

Nu drejer det sig om Julio Rocha, der var blandt de anholdte Fifa-topfolk 27. maj i Zürich op til Fifa-præsidentvalget.

Julio Rocha har nu 30 dage til at appellere afgørelsen, meddeler FOJ.

Rocha, der er tidligere præsident for Nicaraguas fodboldforbund og tidligere Fifa-official, er anklaget for at have taget imod bestikkelse i forbindelse med salg af rettigheder til VM-kvalifikationskampe.

Der skulle være tale om et beløb i størrelsesordenen 150.000 dollar svarende til lidt mere end 980.000 kroner.

For en uge siden var det den tidligere generalsekretær for Caymanøernes fodboldforbund Costas Takkas, som FOJ besluttede sig for at udlevere til USA.

Tidligere er Jeffrey Webb udleveret til New York, hvor han har erklæret sig uskyldig. Derudover har Schweiz besluttet at udlevere Eugenio Figueredo fra Uruguay, Rafael Esquivel fra Venezuela og Eduardo Li fra Costa Rica.

I alt er 14 fodboldofficials og marketingfolk under amerikansk mistanke for korruption og hvidvask af penge til sammenlagt omkring en milliard kroner.

Sideløbende er Fifas afgående præsident, Sepp Blatter, og vicepræsident, Michel Platini, suspenderet i 90 dage, mens Fifas etiske komité undersøger en mistænkelig pengeoverførsel mellem de to fodboldpolitikere.

/ritzau/

Dagens Gossip