Schweizer tager overraskende kombineret-guld i Sotji

Blot et enkelt world cup-løb har Sandro Viletta vundet i karrieren. Blot en enkelt gang har han været på et world cup-podium.

Men selv om den 28-årige schweizer normalt ikke hører til de tungeste drenge i alpin skisport, forhindrede det ham ikke i at triumfere ved OL i Sotji og snuppe guldmedaljen i den super kombinerede konkurrence.

Viletta var ellers nede som nummer 14 efter styrtløbet, der blev afviklet fredag morgen dansk tid, men med en imponerende slalom - næstbedst af alle - var det den schweiziske outsider, der var hurtigst, da det hele bliver regnet sammen.

Før den afgørende slalom lignede det ellers en sag for den kroatiske veteran og slalomspecialist Ivica Kostelic, der med en 7.-plads i styrtløbet havde lagt det hele til rette for sig selv.

Men i slalomløbet var Kostelic mere end et sekund dårligere end Viletta, og dermed må den 34-årige kroat nøjes med endnu en OL-sølvmedalje til samlingen.

Kostelic vandt også sølv i super kombineret i Torino i 2006 og i Vancouver for fire år siden, hvor det også blev til en andenplads i slalom.

Italieneren Christof Innerhofer tog bronze - hans anden medalje ved OL efter sølvet i styrtløbet i sidste weekend.

En række af favoritterne skuffede til gengæld. Bode Miller sluttede som nummer seks efter et dårligt styrtløb, og Aksel Lund Svindal måtte nøjes med en 8.-plads.

For den enlige danske OL-deltager i de alpine discipliner, Christoffer Faarup, blev løbet en noget blandet oplevelse.

Efter et godkendt styrtløb røg Faarup en tur i sneen i den tekniske slalomdisciplin, men gik op ad bakken og gennemførte med et tidstab på mere end 20 sekunder.

Det indbragte en 35. plads, og dermed blev danskeren sidst blandt de atleter, der gennemførte konkurrencen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip