Schweizisk guld og svensk triumf i langrend

14/02/2014

Man skulle kigge længe efter den danske langrendsskiløber Martin Møller, der på forhånd havde udtalt, at 15 kilometer klassisk er hans svageste disciplin.

Han løb over målstregen i tiden 43 minutter og 29,7 sekunder for de 15 kilometer, præcis fem minutter efter vinderen.

Martin Møller var seedet som nummer 68 inden løbet og endte som nummer 58 af de 89, som fuldførte løbet.

På en usædvanlig varm dag ved vinterlegene tog schweizeren Dario Cologna guld i langrendsdisciplinen i den suveræne tid 38 minutter og 29,7 sekunder.

Cologna bliver dermed den første til at forsvare guldet på 15-kilometeren.

Hele 28,5 sekunder var der ned til sølvet, da svenskeren Johan Olsson gjorde comeback efter en længere tid ude af sportsgrenen med skader.

Endnu en svensker. Daniel Richardsson, vandt bronze i en tid, der var lidt mere end 10 sekunder langsommere, så svenskerne tog både sølv og bronze.

Det var til stor ærgrelse for finnen Iivo Niskanen må nøjes med en fjerdeplads kun 0,2 sekunder efter Richardsson på tredjepladsen.

Martin Møller sætter punktum for sin OL-deltagelse i Sotji, når hans spidskompetence på 50-kilometeren finder sted på vinterlegenes sidste dag, søndag den 23. februar.