Schweizisk politi arresterer Fifa-ledere for korruption

Torsdag morgen er der foretaget flere anholdelser i den store korruptionssag i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Schweiz' justitsministerium har bekræftet, at to Fifa-medlemmer er blandt de anholdte.

De står over for at blive udleveret til USA og retsforfulgt, sådan som det er sket med andre Fifa-ledere tidligere i år.

- De højtstående Fifa-ledere er mistænkt for at have modtaget penge for at have solgt marketingrettigheder i forbindelse med fodboldkampe i Latinamerika og ved VM-kvalifikationskampe, meddeler justitsministeriet ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ifølge avisen New York Times er der tale om to vicepræsidenter i Fifa, Alfredo Hawit Banegas fra Honduras og Juan Angel Napout fra Paraguay.

Sidstnævnte er præsident for Det Sydamerikanske Fodboldforbund (Conmebol), mens Alfredo Hawit Banegas er præsident for Det Nord- og Centralamerikanske Fodboldforbund (Concacaf).

Fifa har i første omgang bekræftet, at der er gennemført en politiaktion.

- Fifa er i dag blevet orienteret om aktionen fra USA's justitsministerium, meddeler Fifa i en udtalelse til nyhedsbureauet AFP.

- Fifa vil fortsat samarbejde fuldt ud med den amerikanske undersøgelse, som er tilladt ifølge schweiziske lovgivning, og også med undersøgelsen, der bliver ledet af justitsministeren i Schweiz, lyder det i meddelelsen.

Ifølge New York Times foretog de schweiziske myndigheder mange anholdelser i Zürich, hvoraf over et dusin personer risikerer at komme under anklage.

Fifas bestyrelse, den såkaldte eksekutivkomité, er i øjeblikket samlet i Zürich for at diskutere reformer i det korruptionsplagede forbund.

Nogle af anholdelserne blev foretaget på det femstjernede Baur au Lac-hotel, hvor nogle ledende Fifa-medlemmer blev anholdt i maj, få dage før præsidentvalget i forbundet.

Dengang blev Sepp Blatter genvalgt trods korruptionssagen, men allerede få dage efter måtte den mangeårige præsident meddele, at han agtede at trække sig tilbage.

Det sker ved et ekstraordinært præsidentvalg, som finder sted den 26. februar næste år.

Sepp Blatter er ifølge New York Times ikke blandt de personer, der er blevet anholdt ved torsdagens aktion.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip