Schweizisk politi arresterer mange i Fifa-sag

Torsdag morgen er der foretaget flere anholdelser i den store korruptionssag i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Det meddeler den amerikanske avis New York Times på sin hjemmeside.

Fifa bekræfter, at det er korrekt.

- Fifa er i dag blevet orienteret om aktionen fra USA's justitsministerium, meddeler Fifa i en udtalelse til nyhedsbureauet AFP.

- Fifa vil fortsat samarbejde fuldt ud med den amerikanske undersøgelse, som er tilladt ifølge schweiziske lovgivning, og også med undersøgelsen, der bliver ledet af justitsministeren i Schweiz, lyder det i meddelelsen.

Ifølge New York Times foretog de schweiziske myndigheder mange anholdelser i Zürich, hvoraf over et dusin personer risikerer at komme under anklage.

Fifas bestyrelse, den såkaldte eksekutivkomité, er i øjeblikket samlet i Zürich for at diskutere reformer i det korruptionsplagede forbund.

Nogle af anholdelserne blev foretaget på det femstjernede Baur au Lac-hotel, hvor nogle ledende Fifa-medlemmer blev anholdt i maj, få dage før præsidentvalget i forbundet.

Dengang blev Sepp Blatter genvalgt trods korruptionssagen, men allerede få dage efter måtte den mangeårige præsident meddele, at han agtede at trække sig tilbage.

Det sker ved et ekstraordinært præsidentvalg, som finder sted den 26. februar næste år.

Sepp Blatter er ifølge New York Times ikke blandt de personer, der er blevet anholdt ved torsdagens aktion.

/ritzau/

Dagens Gossip