Scolari: Vi vil vinde for fansene

En sejr over Spanien i finalen i Confederations Cup vil gøre godt for Brasilien. Fodboldlandsholdet fra det samba-glade land vil spille samba igen. Landet vil vinde fansenes tillid tilbage inden næste års VM på hjemmebanen.

De seneste år har fodboldfans i Brasilien mistet tilliden og troen på holdet. En finalesejr over verdens- og europamestrene, kan ændre på det, mener Brasiliens træner Luiz Felipe Scolari.

- Jeg tror, at det vigtigste for os med en sejr er, at vi vinder tilliden og respekten tilbage fra vores fans. Vi har klaret mange kvaler, og er virkelig vokset sammen de seneste 30 dage. Og med hensyn til de seneste 15 dages turnering, vil det gavne os med en sejr, siger han.

Problemet for Brasilien er, at Spanien ikke har tabt en betydende kamp siden holdet tabte 0-1 til Schweiz i åbningskampen ved VM i Sydafrika. Siden er Spanien ubesejret i 29 kampe, hvor der har stået noget på spil.

- Spanien er et fantastisk hold, men det har også sine fejl, og kan besejres, siger Scolari.

Den brasilianske træner erkender dog, at spanierne er en form for favoritter i finalen i Rio de Janeiro.

- Lige nu er Spanien måske bedre end os. De har mere eller mindre haft det samme hold i fem-seks år, og de har vundet to europamesterskaber og et verdensmesterskab, så de har nok en fordel.

Confederations Cup er generalprøven på det VM, Brasilien arrangerer næste sommer. Derfor håber Scolari stadig, at Brasilien med en sejr vil sende et signal til resten af verden.

- Det vil sende et klart signal om, at vi er på rette vej mod at vinde VM næste år. Vi vil gerne vise, at vi er med i den gruppe af hold, som kan vinde VM.

- Men selv hvis vi ikke vinder over Spanien, og det kan jo ske i fodbold, synes jeg stadig, at vi er nået langt i denne måned.

/ritzau/

 

Dagens Gossip