Scooter-helt fra Nice lever: Jeg var klar til at dø

Vidner til et blodigt angreb på strandpromenaden i Nice, da en jihadist i lastbil bragede ind i en folkemængde og dræbte 84 mennesker, har sagt, at "scooterhelten" blev dræbt.

Men den mand, som blev set under forsøg på at stoppe Mohamed Lahouaiej Boulhel i lastbilen, lever. Den franske avis Nice Matin talte forleden med manden, der hedder Franck.

- Jeg var faktisk klar til at dø. Jeg var helt bevidst om situationen og klar til at dø for at stoppe den. Og jeg blev ved med at forsøge, siger Franck til avisen.

På private videooptagelser fra angrebet 14. juli kan man se, hvordan en mand på scooter kører op på siden af lastbilen. Han griber fat i dørhåndtaget til førerhuset.

- Jeg var på trinet til det åbne vindue. Ansigt til ansigt. Jeg slog ham. Slog og slog igen. Med al kraft slog jeg ham med min venstre hånd, men jeg er højrehåndet. Jeg slog ham i ansigtet. Han sagde intet. Han reagerede ikke, siger Franck.

Ifølge franskmanden havde Mohamed Lahouaiej Boulhel et våben i sin hånd. Men våbnet virkede ikke.

Scooter-manden fortæller, at han forsøgte at trænge ind igennem vinduet, da han ikke kunne tvinge døren op. Som svar slog Boulhel med skæftet af sit våben, og Franck faldt ned, fortæller han.

Franck var taget ned på stranden med sin kone for at se fyrværkeriet på nationaldagen 14. juli.

Da da blev overhalet af lastbilen, og da det gik op for ham, at det var et angreb, råbte han til konen, at hun skulle hoppe af scooteren. Herefter indledte han jagten på lastbilen.

Ifølge vidner var Franck med til at tvinge lastbilen ned i fart. Det var, siger de, en medvirkende årsag til, at politiet omsider fik stoppet tuneseren.

- En person fra folkemængden hoppede op på lastbilen for at forsøge at stoppe den. Det var på det tidspunkt, at politiet var i stand til at neutralisere terroristen, siger Eric Ciotti til Enrope1 ifølge avisen Le Figaro.

/ritzau/

Dagens Gossip